Categories
Design Idei Noutati

6 decoruri în culori vibrante din proiectele noastre

Una dintre etapele importante în amenajarea unei locuințe este reprezentată de alegerea schemei cromatice. Chiar dacă în ultimul timp preferințele se îndreaptă mai mult spre interioarele neutre, există beneficiari care își doresc, dacă nu un interior plin de culoare, cel puțin o culoare de accent care să dea unicitate și personalitate spațiului.

Decor în culori vibrante – roșu și verde – proiect de amenajare apartament București

Cu ajutorul culorilor, unele spații din locuința ta pot fi accentuate și puse în valoare, iar ​întreaga perspectivă a locuinței se poate schimba prin utilizarea culorilor vibrante, indiferent că alegi să faci asta prin vopsirea unui perete, prin mobilier ori decorațiuni. Astăzi îți prezentăm 6 decoruri în culori vibrante din proiectele noastre care sperăm să te inspire pentru a aduce în spațiul tău atmosfera pe care ți-o dorești.

 

Living în culori vibrante

Culorile sunt elementele de design care pot scoate din anonimat orice spațiu, oferind dinamism și personalitate încăperii. Pentru living-urile din proiectele noastre, alegem să folosim culoare pentru anumite piese de mobilier (canapea) dar și pentru unul dintre pereți (de regulă, peretele din spatele canapelei sau cel din spatele TV-ului). Schema cromatică verde-galben a fost alegerea noastră în amenajarea unui living dintr-un apartament din București, iar pentru a păstra neutralitatea spațiului, am ales să folosim și un accent de textură – metalul.

Schemă cromatică verde-galben și accente de metal pentru amenajarea unui living din București – simulare 3D

Pentru living-ul din cadrul unui proiect de amenajare a unui apartament AirBnb am ales să utilizăm o culoare vibrantă pentru tavan, o nuanță de verde pădure, oferind astfel dinamism spațiului.

Tavan vopsit într-o culoare vibrantă pentru amenajarea living-ului dintr-un apartament AirBnb

Spațiu amenajat cu tapet decorativ în culori vibrante

Tapetul sau sticker-ul decorativ este o tendință în amenajările interioare, oferind un aer sofisticat încăperii. Pentru decorurile în care alegem să utilizăm tapetul decorativ, mizăm pe o amenajare minimalistă și un ambient ordinat, cu mobilă în linii simple și culori neutre. Tapetul în culori vibrante adaugă un contrast plăcut cu restul accentelor de culoare care se regăsesc în decorul camerei.

Personalizarea living-ului printr-un tapet decorativ în culori vibrante – proiect de amenajare al unui apartament de 3 camere din București – simulare 3D

Accente de mov prin tapet decorativ în dormitorul unei adolescente – proiect de amenajare apartament 4 camere București

Pe lângă fototapetul decorativ cu brazi care întregește ideea de natură și pădure, acest dormitor a fost amenajat predominant într-o culoare vibrantă – verde – decor completat de accente metalice și lemn.

Dormitor amenajat într-o culoare vibrantă – proiect de amenajare apartament AirBnb

 

Pardoseală în culori vibrante

Ne-am obișnuit ca pentru băi să alegem culorile neutre pentru că imprimă o atmosferă de curățenie și ordine. În cadrul unui proiect de amenajare a unei case din București am ales pentru baie o culoare vibrantă care se regăsește în pardoseala epoxidică – aceasta schimbă total aspectul băii și îi conferă un aer mult mai fresh.

Baie amenajată cu pardoseală din rășină epoxidică într-o nuanță vibrantă – proiect de amenajare casă București

Sperăm că te-am inspirat în alegerea culorilor pentru amenajarea locuinței tale. Pentru mai multe idei de amenajări, te așteptăm pe paginile noastre de Facebook și Instagram.

 

Sursa poze: iDecorate