Tot ce trebuie să știi despre stickerele decorative

Dacă acum mulți ani casele erau decorate cu multe tablouri și mobila era încărcată cu bibelouri de toate dimensiunile, acum amenajarea unui spațiu a devenit mult mai simplistă și minimalistă, iar cea mai la îndemână idee de a da un aer aparte locuinței sunt stickerele decorative. Iar cel mai mare avantaj al stickerelor decorative este că, dacă nu mai sunt pe gustul tău, poți să le înlături fără să lași urme pe perete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce sunt stickerele decorative?

Stickerele decorative sunt foi autocolante confecționate din folie adezivă, vinilin, vinilin acrilic sau plastic, destinate exclusiv decorării pereților. Cu ajutorul stickerelor decorative poți să creezi un perete de accent, să adaugi culoare și atractivitate camerei copilului, să ascunzi o imperfecțiune a peretelui sau să creezi un punct de interes într-o încăpere. Așadar, stickerele decorative sunt soluția ideală pentru a da un aer proaspăt locuinței. Alese cu grijă în funcție de camera și de destinația acesteia, stickerele de perete vor aduce o atmosferă aparte încăperii fără a depune prea mult efort.

Cum se montează stickerele decorative?

Pentru rezultate foarte bune în ceea ce privește aplicarea stickerelor pe perete, trebuie să știi că este nevoie ca pereții să fie aderenți, adică să fie zugrăviți cu vopsea lavabilă. Peretele pe care alegi să aplici sticker-ul decorativ trebuie să fie foarte bine uscat, fără urme de praf sau alte impurități. Apoi, tot ce trebuie să faci este să dezlipești sticker-ul de pe coala albă, apoi să îl lipești pe peretele dorit, dar nu dintr-o singură mișcare, ci puțin câte puțin, netezind sticker-ul cu un card pentru a te asigura că nu există bule de aer rămase dedesubt.

Modele de stickere decorative

Atunci când alegi un model de sticker de perete, trebuie să ții cont de amenajarea și de decorul încăperii. Astfel, în funcție de stilul de amenajare al camerei poți alege un sticker în stil modern (culori vii, flori supradimensionate sau forme abstracte); stil industrial (spre exemplu, sticker blackboard pe suprafața căruia poți scrie cu crera); stil minimalist (forme geometrice și culori neutre).

Așadar, dacă ai în plan să redecorezi casa însă ai un buget restrâns, optează pentru stickere decorative – simple și ușor de aplicat, acestea vor da un suflu nou întregului spațiu.

 

 

 

Surse poze: Pinterest