Categories
Design Idei

Apartament urban în culori intense și de accent

Fiecare casă își are specificul ei. Fie că este vorba de dimensiunea spațiilor, de nevoile proprietarilor sau de numărul camerelor, provocările pentru un architect sunt întotdeauna prezente când vine vorba de amenajarea unui spațiu. Amenajarea acestui apartament a pornit de la o suprafață de 150mp – proprietarii și-au dorit o amenajare cu un spațiu deschis, luminos, un ambient urban și modern, în culori intense, dar cu piese cu accente industriale.

Living-ul

În amenajarea living-ului am plecat de la parchet și masa de dining + cafea cu blat din lemn. Am optat pentru o compoziție TV cu forme simple, geometrice, proiectată pe un perete finisat cu tapet în care se regăsesc modele geometrice. Culorile alese pentru living au fost griul, albastrul și negrul. Accentele de albastru din tapet sunt în ton cu albastrul canapelei, culoare care asigură camerei accentul de culoare.

Living-ul se continuă cu zona de dining, constituită din masă de lemn și scaunele în aceleași culori de accent – albastru.

Dormitorul

Dacă living-ul a fost amanejat cu accente scandinave, pentru dormitor proprietarii și-au dorit un decor modern și elegant. Și pentru această cameră am optat pentru culori închise – piele neagră pentru pat, textile maro pentru peretele capitonat, iar ca nuanță de accent am ales galben-muștar pentru draperii, acesta fiind dintr- un material ce se integrează perfect în această amenajare – catifeaua. Elementul central al amenajării dormitorului îl constituie candelabrul.

Dressing-ul

Al doilea dormitor a fost transformat în dressing pentru care am ales un mobilier deschis și compartimentat. Am optat tot pentru culori închise – pal negru în combinație cu parchet lemn natur.

Bucătăria

Spațiul destinat bucătăriei a fost amenjat în același ton cu living-ul și zona de dining. Mobilierul ales este unul cu design simplu, minimalist, fronturi din MDF mat negru, fără mânere, scoase în evidență prin folosirea tapetului metalic din zona superioară blatului de lucru (achizitonat de la Silver Decor). Electrocasnicele negre, în ton cu mobilierul, sunt incorporabile.

Holul

Pentru amenajarea holului am ales o gresie ciment pentru a proteja zona de acces și pentru a creea un contrast cu parchetul din living. Pentru accent am ales un mobilier din lemn – în aceeași notă cu living-ul. Din cauza lipsei de lumină, am ales să lăsăm pereții albi, dar să ii accesorizăm cu panouri 3D decorative albe și negre, iar pentru accentele de culoare, proprietarul a ales tablourile ce dau o notă aparte întregului interior.

Baia

Amenajarea băii a constat în folosirea tapetului pentru finisajul pereților în locul faianței clasice, iar pentru pardoseală am ales aceeași gresie ciment folosită în hol si bucătărie.

După aproximativ 2 luni de amenajări a rezultat un apartament bine organizat și un ambient armonios din punct de vedere vizual; un decorul modern, în amenajare regăsindu-se atât accente nordice (mese living, mobilier hol, scaune) cât și elemente elegante – profile decorative, cornișe, candelabru (dormitor) achizitionate de la prietenii nostril dela Silver Decor.