Categories
Design Idei Noutati

Idei de amenajare pentru băile mici

De cele mai multe ori, spațiul destinat băii este foarte mic, transformând o simplă amenajare a unei încăperi într-o misiunea foarte grea. Cum faci să optimizezi spațiul din baia ta astfel încât să devină o încăpăre plăcută, aerisităși funcțională? Dacă te confrunți cu o baie mică și vrei să începi procesul de amenajare sau renovare, ți-am pregătit câteva idei și tips and tricks pentru inspirarie.

Optează pentru culori deschise

Alege culori deschise pentru a mari vizual încăperea, de preferat o combinație de două nuanțe neutre și luminoase (galben pastel, verde, albastru deschis, gri). Chiar dacă o să ți se pară monoton să ai maxim două culori, poți anima spațiul aducând culoare băii prin decorațiuni – covoraș de baie, prosoape colorate.

Poți opta și pentru aceeași culoare pe pereți, pardoseală și tavan și aici albul e cea mai bună alegere. Dacă alegi faianța și gresia în aceeași nuanță, vei da senzația de continuitate, mărind vizual spațiul.

Joacă-te cu texturile

Ține minte: mai bine te joci cu texturile decât cu nuanțele. Spre exemplu, alege pentru zona de duș/ cadă faianță albă simplă, iar pentru peretele alăturat optează pentru o faianță care imită cărămida.

O altă variantă este alegerea mozaicului în locul clasicelor plăci de faianță; pe lângă faptul că vizual, spațiul va părea mult mai generos, mozaicul se poate monta și în zonele mai dificile. Desigur, există și alte variante – microcimentul – pentru o baie fără rosturi, rezistentă în timp și care se întreține ușor; tapet din fibră de sticlă.

Obiectele sanitare și mobilierul

Alege obiecte sanitare potrivite spațiului – în loc de o cadă mare care îți va ocupă jumătate din baie, optează pentru o cabină de dus din sticlă – va aduce băii un plus de elegantă și va mări vizual spațiul. Alege un lavoar pe colț special conceput pentru băi mici sau un lavoar cu dulap încorporat.

Mobilierul trebuie ales în ultima fază a amenajării pentru că obiectele sanitare pot reduce din dimensiunile spațiului. Optează pentru mobilier suspendat pentru a elibera cât mai mult din suprafață podelei, un dulap-oglindă și câteva polițe deasupra toaletei.

Profită la maximum de tot spațiul disponibil – spre exemplu, peretele de la duș și ușa de la baie rămân nefolosite așa că poți profita de potențialul lor. Tot ce ai nevoie este un organizator cu buzunare sau coșulețe pe care le poți monta pe ușa sau o bară de suport pe peretele de lângă duș pe care poți agăța diverse coșulețe.

Lumina, lumina

Un aspect foarte important este iluminatul băii, mai ales dacă nu există un geam. Pe lângă sistemul de iluminat central, este bine să foloseșți și suficiente spoturi în dreptul oglinzii.

Alege sfaturile care se potrivesc nevoilor tale, adaptează-le preferințelor tale și bucură-te de o baie funcțională și optimizată.

 

Sursă poze: Printerest