Categories
Design Idei Noutati

Interioare amenajate cu accente de culoare – idei din proiectele noastre

Utilizarea corectă a culorilor este un prim pas în amenajarea unui spațiu armonios, care să reflecte întocmai personalitatea ta. Fără culori, interiorul casei ar fi lipsit de unicitate, iar cu ajutorul nuanțelor de accent, unele spații din locuința ta pot fi accentuate și puse în valoare sau, dimpotrivă, pot fi lăsate în umbră. Astăzi îți prezentăm câteva interioare din proiectele noastre amenajate cu accente de culoare care sperăm să te inspire să alegi cele mai potrivite culori pentru a aduce în spațiul tău contrastul pe care ți-l dorești.

Proiect de amenajare apartament 4 camere București

Accente de roșu

O regulă din design-ul interior spune că într-un decor ai nevoie de 5% roșu. Dar știm că această culoare nu se potrivește oricărei încăperi, de aceea această regulă este mai degrabă o recomandare: optează pentru contrast – roșul îți oferă contrast în orice combinație de culori. De aceea, pentru acest living open space din București, am ales nuanțe neutre mixate cu accente de roșu. Și pentru că o canapea complet roșie ar putea fi un pic cam mult pentru un open space, am ales un model de colțar personalizat, cu șezlong și pernuțe decorative roșii, iar pentru a ordona spațiul, am optat pentru mobilier minimalist, în linii simple și drepte.

Living amenajat cu accente de roșu – proiect de amenajare apartament 4 camere București

Accente de galben sau portocaliu

Dacă ai ales nuanțe închise sau gri pentru mobilier și restul elementelor din amenajare pentru un interior mai clasic, atunci orientează-te și către accente de culoare care să ofere dinamism spațiului – alege nuanțe din gama galbenului sau portocaliului.

Pentru acest living din București am ales să integrăm un fotoliu galben pentru a completa armonios ambientul neutru creat de nuanțele de gri și crem.

Living amenajat cu accente de galben – proiect de amenajare casă București

 

Zona de dining din acest apartament din București este echilibrată de cele două scaune portocalii care completează perfect griul folosit în restul spațiului, amplificând atmosfera caldă, primitoare și starea de confort.

Zonă de dining amenajată cu accente de portocaliu – proiect de amenajare apartament București

Accente de albastru sau mov

Pentru interioarele mai mici, recomandăm utilizarea nuanțelor deschise atât pentru mobilier cât și pentru pereți pentru a mări vizual spațiul și pentru a oferi mai multă luminozitate încăperii. Însă, utilizând nuanțe deschise, riști ca rezultatul să fie unul monoton, iar în acest caz, soluția ideală este să alegi culori de accent din gama nuanțelor închise, cum ar fi movul sau albastrul, pentru a echilibra întreg decorul.

Pentru acest living amenajat în nuanțe predominant deschise am ales să adăugăm ca nuanță de accent albastrul, care se regăsește în taburet și în pernele decorative de pe canapea.

Living amenajat cu accente de albastru – proiect de amenajare casă București

v

Pentru acest dormitorul al unei adolescente am ales ca nuanță de accent movul pe care l-am integrat pe tot peretele din zona spațiului de studiu și a patului, printr-un tapet decorativ.

Dormitor amenajat cu accente de mov – proiect de amenajare apartament 4 camere București

Nuanțe pastel

Dacă îți dorești un ambient mai colorat, dar totuși nu vrei să atragi prea mult atenția asupra unei singure piese de mobilier, soluția potrivită este amenajarea în nuanțe pastel. Alege să combini verde pal cu roz prăfuit și vei obține un interior delicat și echilibrat.

Acest open space din București, format din zona de dining și living, a fost amenajat în nuanțe pastel de verde pal și roz prăfuit. Întregul ambient este unul aerisit și ordonat, iar cele două culori de accent completează perfect întreaga paletă cromatică.

Open space amenajat în nuanțe pastel – proiect de amenajare apartament 3 camere București

Două culori de accent

Pentru interioarele amenajate predominant în alb, poți opta pentru două culori de accent, așa cum am ales noi pentru această bucătărie a unei case din București. Galbenul solar și turcoazul completează perfect întregul spațiu și oferă personalitate încăperii.

Bucătărie amenajată cu două nuanțe de accent – proiect de amenajare casă București

 

 

Culorile ne influențează starea de spirit, de aceea este foarte important să te înconjori de culori care transmit o energie pozitivă. Alege culorile preferate, combină-le cu nuanțe simple și neutre, ține cont de destinația încăperii și de stilul de amenajare ales și transformă-ți locuința într-un loc în care personalitatea ta își poate spune cuvântul.

 

Sperăm ca aceste idei să te ajute să alegi cele mai potrivite culori pentru a aduce în spațiul tău contrastul pe care ți-l dorești. Dacă ai nevoie de ajutor, suntem aici – scrie-ne un mesaj și noi îți răspundem în cel mai scurt timp. Între timp, dacă vrei să afli mai multe despre cum lucrează echipa noastră, poți citi articolul dedicat.