Categories
Design Idei Noutati

Amenajări toamnă – texturi pentru un decor tomnatic

Chiar dacă începutul de toamnă ne face să ne simțim oarecum melancolici, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de acest anotimp. Iar texturile pe care alegem să le integrăm în locuința noastră ne ajută mult să facem mai ușor trecerea de la sezonul cald la cel răcoros. Toamna este un anotimp care aduce liniște, culori calde și ne schimbă starea de spirit, făcându-ne să căutăm confortul de acasă și să ne găsim activități în ton cu vremea.

Trecerea de la sezonul cald la cel rece ne face să ne retragem în casă și să petrecem mai mult timp în căminul nostru. De aceea este foarte important ca decorul locuinței să fie unul cât mai cald și primitor.

Atunci când amenajăm locuința luăm în considerare mai multe aspecte, cum ar fi schema cromatică, stilul de amenajare, mobilierul ales, toate acestea având un singur scop: să răspundă nevoilor noastre. Iar unul dintre detaliile pe care nu ar trebui să îl ignorăm atunci când amenajăm căminul nostru îl reprezintă texturile.

Texturile, indiferent că vorbim despre textile sau mobilier, se regăsesc într-o gamă variată și ne ajută să dăm personalitate spațiului. Iar toamna ne inspiră să alegem materialele naturale care ne ajută să creionăm o atmosferă caldă și primitoare.

 

Materiale naturale pentru un decor de toamnă

Toamna ne induce o stare de liniște și confort, iar materialele naturale sunt alegerea potrivită dacă vrei să conturezi o astfel de atmosferă la tine acasă. Lemnul este materialul care transmite cel mai bine această stare și completează foarte bine tabloul de afară. Mai mult, mobilierul din lemn se integrează foarte bine în mai multe stiluri de amenajare și poate fi combinat cu diferite culori ori texturi. Și cărămida sau piatra naturală reprezintă o alegere ideală pentru a contura un tablou tomnatic chiar la tine acasă. Cărămida și piatra naturală pot fi integrate mai ales în amenajarea pereților și se îmbină foarte bine cu diverse texturi și stiluri de amenajare.

Living amenajat cu texturi din lemn – proiect de amenajare apartament București

Textile și țesături naturale pentru un decor de toamnă

Este foarte ușor să faci o schimbare la tine acasă cu ajutorul textilelor și texturilor.  Alege să integrezi în living o pătură dintr-o textură densă, realizată dintr-un material natural, cum ar fi lâna sau bumbacul, și bucură-te de o atmosferă caldă și liniștită. În plus, pe lângă partea estetică, o pătură te va ajuta să te relaxezi pe canapea într-o seară mai răcoroasă de toamnă.

O altă variantă foarte ușoară de a-ți transforma locuința și de a adăuga accente tomnatice sunt pernele decorative – perne pufoase, din materiale naturale, cu imprimeu sau în culori simple, ele vor întregi imaginea întregului decor.

Nici draperiile ori perdelele nu trebuie uitate – acestea întregesc decorul și înfrumusețează spațiul. Pentru sezonul tomnatic îți recomandăm să alegi draperii groase, din texturi dense și din materiale naturale.

Alege imprimeuri inspirate din natură și din culorile toamnei – frunzele, florile, galbenul, portocaliul ori burgundy sunt doar câteva variante pentru a contura un cămin apropiat de natură și de a integra atmosfera tomnatică la tine acasă. Toamna este un anotimp plin de inspirație și culoare! Lasă-te inspirat și alege elemente tomnatice pentru interiorul casei și transformă-ți locuința într-un cămin confortabil și primitor.

 

Suntem aici dacă ai nevoie de ajutor în amenajarea locuinței tale. Iar aici găsești un alt articol dedicat sezonului tomnatic – de această dată te inspirăm să alegi cele mai potrivite culori pentru amenajarea locuinței în acest sezon.

 

Sursa poze: iDecorate, Pinterest