Categories
Design Idei Noutati

Cum să-ți decorezi casa de Halloween

Cu toate că nu este o sărbătoare locală, Halloween-ul își face simțită prezența încă din primele zile ale lunii Octombrie – în magazine, în mall-uri – așa că inevitabil te gândești cum îți poți folosi imaginația pentru a realiza un decor de Halloween. Dincolo de simbolistica sărbătorii, Halloween-ul este asociat cu venirea toamnei, iar pentru cei care nu sunt reticenți la sărbătorile împrumutate, această perioadă este ocazia perfectă de a petrece timp împreună cu cei dragi. Așadar, am pregătit câteva idei care să te inspire pentru a crea un decor de Halloween chiar la tine acasă.

Întotdeauna este bine să optezi pentru simplitate atunci când începi să amenajezi, iar experimentarea unui decor monocromatic este ideală! Dacă frunzele copacilor își schimbă culorile, atunci alege ca de Halloween să completezi decorul cu elemente precum florile albe și dovlecii albi.

O altă variantă este să folosești dovlecii în loc de vază pentru un aranjament floral chic. Așadar, decorează living-ul, masa de dining, bucătăria sau chiar holul de la intrare cu aranjamente florale amplasate în dovleci albi. Această modalitate de a folosi dovlecii îți permite să alegi diverse tipuri de flori și culori, realizând un aranjament floral inedit.

Dacă totuși nu găsești dovleci albi, poți opta pentru dovleci mici, portocalii. Aranjează-i într-o vază transparentă și completează cu flori în aceeași nuanță ca a dovlecilor. Vei avea, astfel, un aranjament floral deosebit, atât în partea de sus cât și în partea de jos.

Lumânările sunt nelipsite în decorul pentru Halloween. Pentru lumânări înalte, optează pentru sticle vintage, sticle de vin sau chiar dovleci în detrimentul clasicelor suporturi pentru lumânări, iar pentru lumânările tip pastilă, folosește ca suport dovlecii mici, în diverse culori.

Completează decorul casei cu câteva elemente specifice, cum ar fi pălării de vrăjitoare ori lilieci. Cu ajutorul aței de damil poți agăța la ferestre lilieci și pălării de vrăjitoare, iar tavanul, mobilierul, ușa ori canapeaua pot fi decorate cu pânză de păianjen.

Dacă îți dorești un aranjament de Halloween simplu, fără prea multe investiții, dar să creezi un aer de sărbătoare, optează doar pentru dovleci, pe care îi poți amplasa peste tot prin casă.

Scrie-ne în comentarii care idee ți-a plăcut cel mai mult. Iar pentru mai multă inspirație, te așteptăm pe paginile noastre de Facebook și Instagram ori în secțiunea blog al site-ului.