Categories
Design Idei

Cum integrăm sticla în amenajările interioare

Atunci când vorbim de amenajarea unei locuințe, primul și cel mai important aspect este confortul. Cu toții ne dorim o locuință primitoare și caldă, un spațiu sigur și funcțional, un ambient liniștit și relaxant. Pentru ca aceste lucruri să devină realitate, atenția la materialele pe care le folosești în amenajarea locuinței este un prim pas.

În ultimii ani, sticla a devenit unul dintre materialele favorite pentru amenajările interioare, datorită faptului că permite luminii naturale să pătrundă în casă, mărește vizual spațiul și ajută la crearea unui ambient primitor și liniștit.

Dincolo de utilitatea de bază a sticlei în amenajările interioare (uși, ferestre, pereți despărțitori), acest material aduce un plus de personalitate și eleganță spațiului. Totuși, sticla nu are doar un rol estetic, ci și funcțional și practic – permite luminii să pătrundă în casă din abundență.

Pentru un interior modern și elegant, poți alege să integrezi un perete din sticlă pentru a delimita diverse spații din locuință. O variantă excelentă este separarea bucătăriei de living sau de zona de dining cu un perete din sticlă, astfel creezi și o continuitate între aceste spații și te bucuri de un interior inedit. Delimitarea dormitorului de dressing se poate realiza tot printr-un perete din sticlă, iar dacă îți place stilul industrial, poți să adaugi sticlei o ramă metalică, bronz sau neagră.

Ori poți opta pentru un dressing cu sticlă fumurie, un model din ce în ce mai apreciat în amenajările interioare.

Stilul modern se bazează, în principal, pe elemente de decor și piese de mobilier din sticlă. Dacă acest stil de amenajare este preferatul tău, sticla nu trebuie să lipsească din locuința ta: completează living-ul cu o măsuță de cafea cu blat din sticlă ori o bibliotecă cu pereți din sticlă. Pentru influențe industriale adaugă sticlei o ramă metalică, iar pentru un influențe glam alege o ramă aurie sau argintie.

În dormitor poți alege să integrezi noptiere din sticlă pe care le poți decora cu lumânări parfumate sau vaze cu flori. Completează totul cu un pat tapițat din catifea și draperii masive și vei transforma întreg spațiul într-un interior elegant și primitor.

Și în bucătărie poți integra sticla – poți opta pentru o insulă din sticla ori un dulap cu uși din sticlă, astfel oferi o notă aparte întregului decor.

Așadar, dacă ești iubitor al unui stil modern de amenajare, alege sticla în amenajarea locuinței. Cu câteva elemente simple poți oferi spațiului influențe industriale ori glam și vei transforma spațiul într-unul cu adevărat inedit.

 

Dacă ai nevoie de ajutor în amenajarea locuinței, scrie-ne un mesaj aici și noi îți răspundem în cel mai scurt timp. Între timp, dacă vrei să afli mai multe despre cum lucrează echipa noastră, poți citi articolul dedicat.

 

Sursa poze: Pinterest, iDecorate