Categories
Design Idei Noutati

Amenajarea camerei de școlar

Camera unui copil care merge la școală trebuie să fie amenajată astfel încât școlarul să aibă parte de spațiul potrivit pentru orele de studiu (dacă învață de acasă) și pentru teme. Concentrează-te pe elementele care contează pentru un elev și elimină obiectele care pot distrage atenția. Și pentru că știm că amenajarea camerei unui copil, mai ales a unui școlar, poate fi o adevărată provocare, ți-am pregătit câteva sfaturi practice care să te ajute să amenajezi camera școlarului cât mai funcțional, dar să păstrezi și atmosfera potrivită unui dormitor pentru un copil.

Amenajare camera școlar – proiect de amenajare apartament 4 camere București

Am vorbit și în alte articole despre cât de important este ca dormitorul unui copil să fie împărțit în zone dedicate activităților de zi cu zi: zona de studiu, zona de relaxare, zona de odihnă/ dormit, iar piesele de mobilier multifuncționale te vor ajuta să împarți spațiul cât mai bine.

 

Așadar, primul și cel mai important lucru în amenajarea camerei unui școlar este să delimitezi foarte clar spațiul de lucru de spațiile destinate celorlalte activități – relaxare, somn. Acest lucru îl va ajuta pe școlar să nu fie distras și să își ducă la bun sfârșit temele. În plus, nici nu va asocia locul de odihnă/ relaxare cu școala.

 

Pentru zona de odihnă, ține cont atât de confort, cât și de funcționalitate. Patul este piesa de mobilier de bază în zona de odihnă, acesta trebuie să fie rezistent – alege un pat cu cadru din metal sau lemn masiv și o saltea confortabilă și rezistentă. Poți opta pentru paturi supraetajate dacă dormitorul va fi împărțit de 2-3 copii, paturi cu spații de depozitare sau pat supradimensionat cu birou încorporat pentru economisirea spațiului.

 

Pentru zona de relaxare poți opta pentru câteva perne de podea și o măsuță unde copilul se poate retrage pentru câteva momente de relaxare.

 

Zona de studiu este poate cea mai importantă parte a camerei unui școlar, iar biroul este piesa esențială din întreg decorul și trebuie să acorzi o atenție deosebită alegerii acestuia. Biroul trebuie să se potrivească stilului camerei, dar, în același timp, să fie suficient de spațios. Recomandăm să alegi un birou cu sertare sau cu spații de depozitare pentru ca școlarul să-și poată organiza instrumentele de scris, caietele, cărțile și alte lucruri utile pentru școală. În completarea biroului vine și scaunul, care trebuie să fie unul comod și care să îi asigure postura corectă atunci când stă la birou. Deasupra biroului poți alege să montezi rafturi și etajere bine ranforsate în perete, care pot fi suportul ideal pentru alte obiecte destinate studiului.

Spațiu de studiu – cameră școlar – proiect de amenajare casă București

Birou spațios și scaun comod – cameră școlar – proiect de amenajare apartament 4 camere București

Organizarea biroului și a spațiului de studiu este un lucru esențial, mai ales că știm cu toții că dezordinea este cel mai contraproductiv lucru. Organizează toate cărțile, caietele, dosarele și alte obiecte ale școlarului în piese de mobilier pentru depozitare, cum ar fi etajere, comode ori sertare sau chiar minibiblioteci dacă spațiul îți permite. Pentru a economisi spațiul, extinde mobilierul de depozitare pe verticală și nu pe orizontală. Îți recomandăm ca biroul să fie cât mai liber și aerisit cu putință, iar obiectele care rămân pe birou să fie organizate în tăvi, suporturi sau cutii.

Organizarea biroului și a spațiului de studiu – proiect de amenajare casă București

În ceea ce privește lumina, ideal ar fi ca dormitorul școlarului să fie inundat de lumină naturală, aceasta ajutând la reglarea nivelului de energie și al programului de somn. Îți recomandăm să amplasezi biroul într-o zonă în care există suficientă lumină naturală, poate chiar în fața ferestrei. Evită să așezi calculatorul/ laptopul cu fața la fereastră pentru că astfel lumina va bate direct în ecran și va diminua foarte mult vizibilitatea. Alege și o sursă artificială de lumină, una ambientală – o veioză/ o lampă așezată pe birou nu doar că va înfrumuseța biroul, dar școlarul va avea parte de lumină pentru serile în care are mai multe teme.

Lumină naturală în camera unui școlar – proiect de amenajare casă București

Chiar dacă școala îi va ocupa cel mai mult timp copilului, nu trebuie să uităm că dormitorul lui trebuie să fie un spațiu vesel, plin de culoare, o cameră care să inspire bucurie. Culorile pe care ar trebui să le alegi pentru camera unui școlar sunt galben deschis, albastru, verde deschis sau o nuanță deschisă de mov.

Schemă cromatică pentru camera unui școlar – proiect de amenajare apartament 4 camere București

Camera unui școlar va suferi modificări odată cu trecerea anilor. Fii cât mai flexibil, folosește-ți creativitatea, ține cont de nevoile reale ale unui școlar și dormitorul lui poate deveni locul perfect pentru a-și desfășura activitatea școlară.

 

Pe parcursul proiectelor noastre am amenajat multe camere pentru școlari. Dacă și tu ai nevoie de ajutor, așteptăm să ne scrii aici. Între timp, pentru mai multă inspirație, poți accesa secțiunea blog de pe site-ul nostru.