Categories
Uncategorized

Depozitare pe balcon – tips and tricks

Balconul reprezintă, pentru mulți dintre noi, acel loc din casă pe care ne dorim să-l amenajăm astfel încât să îndeplinească atât latura funcțională, cât și estetică. Ne dorim ca balconul să fie și un ambient plăcut, un loc de relaxare, dar și un loc unde putem să depozităm lucrurile pe care nu le folosim atât de des. Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, trebuie să organizezi foarte bine spațiul de care dispui, indiferent dacă vorbim despre un balcon mic sau mare, închis sau deschis. Și, de asemenea, să ai în vedere și partea estetică a spațiului.

Îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și idei despre cum poți să organizezi depozitarea în balcon astfel încât să te bucuri de un ambient plăcut și primitor, dar și de un spațiu funcțional pentru o depozitare inteligentă.

Balcon deschis – sfaturi pentru o amenajare reușită

Un balcon deschis este un spațiu ușor de amenajat, însă trebuie să ții cont de câteva detalii care te vor ajuta să ai un balcon frumos pe tot parcursul anului – dacă în perioada caldă din an balconul deschis este locul ideal unde să-ți bei cafeaua sau să te relaxezi, în perioada anotimpurilor reci va fi ceva mai dificil să păstrezi curățenia și ordinea, dar și să protejezi mobilierul pe care îl alegi.
– Pe cât posibil, evită mobilierul din lemn și alege materiale rezistente la umezeală și la condiții meteo nefavorabile. De asemenea, evită textilele pentru că acestea se vor deteriora destul de repede;

– Un balcon deschis este locul ideal pentru a-l amenaja cu multe plante și flori, creând astfel un ambient primitor;

– Amenajează un colț de relaxare, cu fotolii și canapea, tabureți și măsuță de cafea pentru a te bucura de micul dejun, prânz sau cină (ori de toate 3 mesele, de ce nu?) pe balcon;

Colț de relaxare într-un balcon deschis – proiect de amenajare apartament București

Colț de relaxare într-un balcon deschis – proiect de amenajare apartament București

– Pentru depozitare, poți alege un dulap dintr-un material rezistent ori cufere pe care le poți decora cu ghivece cu flori ori alte decorațiuni de exterior;
– Pentru a economisi spațiul, alege un uscător de rufe pe care să îl fixezi în perete sau în tavan.

Balcon închis – idei și sfaturi pentru o amenajare inteligentă

Un balcon închis îți oferă posibilitatea să îl amenajezi mult mai variat față de un balcon deschis, mai ales pentru că poți să alegi mobilier din orice material. Găsești mai jos câteva idei și sfaturi de amenajare pentru un balcon închis.
– Joacă-te cu schemele cromatice, alege culori vesele, optează pentru multe plante și amenajează un loc de relaxare cu un fotoliu confortabil sau o canapea.

– Balconul închis este ideal pentru a amenaja într-un colț un loc de depozitare de tip debara – optează pentru etajere și rafturi pentru a organiza tot ceea ce îți dorești. O etajeră într-o culoare neutră sau din lemn, de care să legi o perdea din in într-o culoare simplă te va ajuta să amenajezi spațiul de depozitare cât mai organizat;
– Într-un balcon închis poți să amenajezi un dressing sau un spațiu de depozitare pentru hainele pe care nu le porți în sezonul respectiv. Pentru dressing alege un dulap care să se potrivească cu dimensiunile spațiului de care dispui, iar pentru hainele de care nu ai nevoie zi de zi optează pentru o comodă cu sertare și, eventual, pune hainele în saci de vidat pentru a economisi spațiu;

– Balconul închis este ideal pentru depozitarea lucrurilor pentru care nu ai loc în casă – aspirator, ornamente pentru bradul de Crăciun etc. Pentru acestea alege un dulap cu rafturi și uși – nu îți dorești să ai la vedere toate aceste obiecte pentru că vor încarca vizual spațiul.

O atmosferă plăcută la tine acasă trebuie să se resimtă și în spațiul destinat balconului. Inspiră-te din sfaturile și ideile noastre și adaptează-le în funcție de nevoile tale – o depozitare reușită în balcon te va ajuta să creezi un ambient aerisit și organizat.

Dacă ai nevoie de ajutor în amenajarea locuinței, așteptăm mesajul tău. Ne poți scrie aici și noi îți răspundem cu drag. Iar dacă ești curios cum lucrează echipa iDecorate, te invităm să citești aici articoul dedicat acestui subiect.

 

 

Sursa poze: Pinterest