Categories
Idei Noutati

Our work – amenajarea dormitorului: șase idei din proiectele noastre

Cum îți așterni, așa dormi – spune o vorbă din popor. Nimic mai adevărat! Pornind de la pat și terminând cu iluminatul, draperiile sau decorațiunile, povestea dormitorului se scrie atunci când începi amenajarea camerei. Și pentru că atmosfera dintr-o încăpere îți influențează starea de spirit, totul trebuie să fie în armonie, mai ales dacă spațiul dormitorului nu este foarte generos. Ți-am pregătit șase idei pentru amenajarea dormitorului din proiectele noastre, care sperăm să fie o sursă de inspirație pentru tine.

Dormitor în linii clasice, cu dressing

În acest dormitor am ales ca nuanță predominantă albul, iar tapițeria din catifea a patului, oglinda, banca din fața patului, finisajele noptierelor și candelabrele susțin amenajarea clasică. Pentru peretele din spatele patului am ales o vopsea decorativă roz care completează perfect întregul ambient. Dormitorul este prevăzut și cu un dressing walk-in amenajat cu dulapuri amplasate pe toată lățimea și lungimea pereților – unul dintre pereți este prevăzut cu dulapuri cu uși albe, iar celălalt perete este prevăzut cu dulapuri cu uși glisante mascate cu oglinzi.

Dormitor amenajat în linii clasice – proiect de amenajare casă București

 

Dormitor amenajat simplu și minimalist

Pentru acest dormitor am ales placări de riflaje pentru peretele din spatele patului, iar contrastul dintre cei doi pereți din stânga și dreapta patului aduc un plus de rafinament dormitorului și lasă senzația de spațiu odihnitor, primitor și aerisit. Oglinzile aplicate pe riflajele de lemn oferă adâncime spațiului și îl măresc vizual. Patul are o formă simplă și actuală, fiind tapițat pentru un plus de confort. La nivelul pardoselii, covorul este asimetric în relație cu riflajele din spatele patului, însă simetric cu peretele gri.

 

Dormitor amenajat simplu și minimalist, cu riflaje de lemn – proiect de amenajare casă București

 

Dormitor mic dar bine organizat

Fiind un dormitor de apartament de mici dimensiuni, ne-am dorit să îmbinăm funcționalitatea cu esteticul, dar și să profităm de fiecare centimetru pătrat al camerei redând o atmosferă luminoasă. Nuanțele calde de verde, albul mobilierului și fereastra generoasă contribuie la realizarea unui ambient aerisit, odihnitor și primitor. Patul este încastrat în mobilierul alb cu accente de verde, cu mânere frezate, care imprimă senzația de ordine.

Dormitor mic dar bine organizat – proiect de amenajare apartament 3 camere București

 

Dormitor cu accente de lemn și catifea

Pentru acest dormitor am ales un mobilier realizat pe comandă, schema cromatică în această încăpere fiind bazată pe alb, gri și texturi din lemn, iar personalizarea s-a realizat cu ajutorul obiectelor de decor. Zona de lucru este mobilată strict necesar și poate servi atât ca birou cât și ca masă de toaletă. Patul este încadrat în corpuri suspendate albe care se continuă cu noptiere suspendate din lemn. Prin nuanța tapițeriei patului s-a introdus în ambient o nouă culoare, roz pal, care completează perfect decorul.

Dormitor cu accente de lemn și catifea – proiect de amenajare apartament București

 

Dormitor luminos și modern, cu accente de albastru

Design-ul acestui dormitor s-a dorit a fi unul luminos, cu un pat impunător și cu personalitate. Am optat pentru un design modern, iar patul cu tapițeria de un albastru regal aduce o notă glam și elegantă camerei. Am optat pentru accente industriale, folosind o vopsea cu efect de beton pentru peretele din spatele patului, fiind astfel în armonie cu tavanul. Pentru a păstra spațialitatea și luminozitatea încăperii, am optat pentru un mobilier compact, fără a încărca spațiul.

Dormitor luminos și modern, cu accente de albastru – proiect de amenajare apartament București

 

Dormitor amenajat în stil clasic cu accente elegante și scandinave

Amenajarea acestui dormitor a fost gândită astfel încât să continue linia amenajării din întreaga casă – remarcăm aici elemente scandinave îmbinate în cel mai natural mod cu elemente specifice unui interior clasic. Pentru pereți am ales o culoare mai deosebită – un arămiu – pentru a veni în completarea decorului. Patul gri și măsuța de make-up sunt alese în același stil nordic. Am ales să completăm amenajarea cu câteva elemente mai deosebite – noptierele și oglinda – elemente ce aduc un plus de eleganță camerei.

Dormitor amenajat în stil clasic, cu accente elegante și scandinave – proiect de amanajare casă București

 

Sperăm să te inspire aceste amenajări. Iar dacă și tu îți dorești să faci o schimbare, ne poți scrie aici. Pentru mai multă inspirație, te invităm să citești și restul articolelor aici și să ​ne vizitezi pe pagina de Facebook și Instagram.

 

Sursa poze: iDecorate