Categories
Design Idei Noutati

Inspiratie pentru casa – amenajare penthouse

Alegerea tipului de locuință poate fi deseori un lucru dificil – casă sau apartament, sat sau oraș, sunt câteva dintre alternativele de care dispunem. Dacă îți dorești un apartament și totuși nu vrei ca spațiul să fie o problemă, penthouse-urile sunt alegerea ideală.

Penthouse-urile sunt apartamente situate, de cele mai multe ori, la ultimele etaje ale clădirilor. Pe lângă spațiul și terasele generoase de care dispun, apartamentele de tip penthouse se bucură de popularitate și datorită view-ului pe care îl oferă. Astăzi am pregătit câteva idei de amenajare ale penthouse-urilor, inspirate din proiectele noastre.

Amenajare dressing – proiect design interior penthouse București

De cele mai multe ori, o casă ori un apartament cu un spațiu generos, cum sunt penthouse-urile, pot să pară mai ușor de amenajat, însă nu este tocmai așa. Amenajarea unui spațiu mai mare aduce multe provocări, mai ales că de multe ori beneficiarii sunt puși în dificultatea de a alege între un spațiu aerisit și un spațiu funcțional, care să ofere maximum de depozitare.

 

Bucătării în penthouse-uri

Această bucătărie a fost gândită ca un spațiu contemporan și modern, în nuanțe de gri și texturi din lemn. Am optat pentru electrocasnice încorporate și mobilier în linii simple, iar pentru blatul de lucru am ales marmură, care se prelungește și pe peretele din spatele blatului. Tot aici am organizat și un loc pentru servit masa, unde am integrat texturile naturale, iar culorile tapițeriei scaunelor sunt accentele de culoare.

Bucătărie contemporană și modernă –  proiect design interior penthouse București

Pentru această bucătărie cu deschidere către living am ales să tratăm ambientul simplu, unitar și ordonat, având un perete decorat cu mobilă albă cu finisaj lucios, care să reflecte lumina, un mobilier gândit astfel încât să ofere maximum de depozitare. Scaunele și peretele din spatele blatului de lucru vin în contrast plăcut cu albul și negrul ales pentru întreg decorul, iar legarea funcționalității bucătăriei de living a fost gândită prin zona de dining.

Bucătărie amenajată în linii simple cu accente de culoare –  proiect design interior penthouse București

Living-uri în penthouse-uri

Acest living a fost gândit ca un spațiu de relaxare, mai ales datorită draperiilor extinse atât pe peretele cu ferestrele, cât și pe cel din spatele canapelei. Tot spațiul este pus în evidență de canapeaua într-o nuanță plăcută de turcoaz. Mobilierul negru cu accente de galben solar, în linii simple, fără mânere, dispune de suficient spațiu de depozitare fără a încărca, însă, spațiul. Zona centrală a living-ului este completată de un covor într-o nuanță de maro și o măsuță de cafea.

Living amenajat ca spațiu de relaxare – proiect design interior penthouse București

Living-ul acestui penthouse din București este organizat în forma de L, astfel că provocarea propunerii unei amenajări a fost ceva mai mare. Am împărțit living-ul în zonă de relaxare/ socializare și zonă de dining, tot spațiul fiind separat de bucătărie printr-un perete de sticlă.

Pentru zona de relaxare și socializare am ales o canapea albastră, completată de 2 scaune într-o nuanță de galben. Restul spațiului a fost tratat simplu, cu mobilier suspendat, gri, în linii drepte, cu rafturi închise și deschise pentru a oferi maximum de depozitare. Ceea ce iese în evidență aici este peretele din zona de TV, care se prelungește și în zona de dining, placat cu plăci ceramice ce imită cimentul.

Living în formă de L – zona de socializare – proiect design interior penthouse București

 

Zona de dining completează living-ul – am ales o masă cu blat de sticlă și scaune în același registru, iar pentru bibliotecă am ales un corp cu structura din metal negru care vine în contrast cu restul decorului, însă completează perfect peretele de sticlă care separă bucătăria de restul spațiului.

Living în formă de L – zona de dining –  proiect design interior penthouse București

Dormitoare în penthouse-uri

Pentru acest dormitor al unui penthouse din București am ales un stil de amenajare minimalist-industrial, într-un decor alb-negru. Texturile metalice și liniile simple ale mobilierului, cât și cadrul metalic al patului și iluminat artificial accentuează ideea de amenajare industrială, simplă, creând un ambient ordonat.

Dormitor amenajat în stil minimalist-industrial –  proiect design interior penthouse București

 

Pentru acest dormitor am optat pentru texturi naturale de lemn și nuanțe de bej, creând un ambient cald și primitor. Peretele din spatele patului, realizat din riflaje de lemn dar și oglinda de lângă pat separă dormitorul de dressing. Spațiul este completat de comoda albă cu finisaj lucios poziționată în fața patului.

Dormitor amenajat în nuanțe de bej și texturi naturale –  proiect design interior penthouse București

 

Băi în penthouse-uri

O baie tratată ordonat și simplu, cu finisaje deosebite. Am optat pentru plăci ceramice în tonuri de bej, atât pentru pardoseală cât și pentru pereți și un duș walk-in cu perete decorat cu plăci ceramice 3D în nuanțe de cărămiziu. Pentru zona lavoarului am ales un mobilier suspendat, gri, și o oglindă generoasă care oferă adâncime spațiului.

Baie amenajată în tonuri de bej cu placări ceramice 3D –  proiect design interior penthouse București

Terase în cadrul penthouse-urilor

Printre avantajele penhouse-urilor se numără și terasele cu suprafețe generoase, care pot fi amenajate ca un living în aer liber, cu fotolii ori canapele comode și plante verzi care să completeze decorul.

Terasă penthouse – proiect design interior penthouse București

Terasă penthouse –  proiect design interior penthouse București

 

 

Sperăm că te-am inspirat cu ideile noastre de amenajare ale penthouse-urilor. Suntem aici dacă ai nevoie de ajutor în amenajarea locuinței tale, iar pentru mai multă inspirație, vizitează-ne pe paginile noastre de Facebook și Instagram.

 

Sursa poze: iDecorate