Categories
Design Idei Noutati

Texturi și culori pentru amenajarea casei în sezonul rece

Cu toții ne dorim o casă amenajată ca în pozele de pe Pinterest și ne dorim ca în fiecare sezon să aducem atmosfera specifică în casa noastră, să transformăm fiecare colțișor într-un spațiu cosy și primitor. Cu câteva decorațiuni, texturile și culorile potrivite, îți poți transforma casa într-o oază de relaxare.

Apartament de 90mp amenajat cu texturi din lemn

Suntem în sezonul rece, când cel mai mult timp stăm acasă, de aceea este benefic ca spațiul în care ne petrecem timpul să fie cât mai cald și primitor. Sunt multe detalii de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să amenajăm ori să decorăm casa în sezonul rece – de la stil și cromatică, până la dimensiunea spațiului și funcționalitatea acestuia. Astăzi îți vom arăta cum poți să-ți decorezi locuința pentru sezonul rece folosind culorile și texturile.

Bucătărie amenajată într-o nuanță de verde și mobilier cu textură din lemn, iar pentru peretele din spatele blatului de lucru am ales placaj asimetric cu faianță maro

Texturile și materialele naturale conturează cel mai bine un ambient cosy, așadar, pe acestea ar trebui să le alegi atunci când începi să decorezi locuința în sezonul rece. Spre exemplu, pielea, blana sau lemnul sunt materialele care imprimă autenticitatea încăperii și transmit cel mai bine atmosfera de iarnă. Poți alege lemnul pentru mobilier ori decorațiuni și pielea și blana pentru covorașe ori pernuțe decorative.

Detalii naturale în amenajarea living-ului dintr-un apartament din București

Inul, bumbacul, catifeaua ori tricotajele din mohair pot fi utilizate cu succes în conturarea unui spațiu specific sezonului rece – alege scaune cu tapițerie din catifea, pături din mohair și combină totul cu decorațiuni diverse din aceeași gamă ori cu motive etnice sau geometrice.

 

În ceea ce privește culorile, poți opta pentru maro, bej, alb sau gri dacă preferi un decor minimalist ori rustic; dacă abordarea minimalistă nu este pe placul tău, atunci alege culori precum verde închis, albastru ori burgundy. Contrastele de culoare aduc unicitate spațiului – optează pentru decorațiuni în culori deschise dacă mobilierul este închis la culoare sau, spre exemplu, verdele închis ales pentru o draperie, pături sau pernuțe decorative va ieși frumos în evidență dacă restul încăperii este amenajat în tonuri de bej sau maro.

Blană, lemn și tavan vopsit în verde închis – detalii alese pentru amenajarea living-ului unui apartament AirBnb Sinaia

Este foarte ușor să-ți decorezi locuința în sezonul rece astfel încât să creezi o atmosferă cosy: alege o pătură din tricotaj din mohair pe care o poți folosi când stai pe canapea și citești, adaugă pe canapea, fotolii, pat ori scaune pernuțe decorative într-o nuanță de albastru închis sau burgundy; și draperiile pot fi schimbate cu unele din in sau bumbac prin care să treacă ușor lumina (nu vezi prea des soarele în perioada asta și nu îți dorești să ai tot timpul întuneric în casă). Nu uita de lumânări – cu sfeșnicul potrivit vei aduce cu siguranță un aer sofisticat camerei.

Nuanțe neutre și perete din cărămidă aparentă – simulare 3D proiect de amenajare apartament 4 camere București

Te așteptăm pe paginile noastre de Facebook și Instagram și pe blog-ul nostru pentru mai multă inspirație de sezon.

 

Sursa poze: iDecorate