Categories
Design Idei Noutati

Pardoseala epoxidică – ce este și de ce să o integrăm în amenajările interioare

Te-ai gândit cum ar fi să îți amenajezi locuința cu o pardoseală deosebită, într-o culoare vie și care se întreține ușor? Dacă răspunsul este afirmativ, îți recomandăm să optezi pentru pardoseala din rășină epoxidică, o opțiune preferată de mulți beneficiari, mai ales pentru avantajele pe care le oferă, cum ar fi durabilitatea și multitudinea de modele și culori.

Living amenajat cu pardoseală epoxidică – proiect de amenajare garsonieră (transformată în 2 camere) București

Pardoseala epoxidică îți poate transforma radical locuința. Aceasta este o suprafață continuă, fără rosturi ori îmbinări, realizată pe bază de rășini epoxidice – materiale polimerice în stare lichidă, care se solidifică în urma unei reacții chimice de polimerizare.

Bucătărie amenajată cu pardoseală epoxidică într-o nuanță de galben solar – proiect de amenajare casă București

Avantajul principal al acestui tip de pardoseală îl reprezintă durabilitatea – rășina epoxidică este un material cu o rezistență mare la uzură, la șocuri mecanice ori zgârieturi.

Balcon amenajat cu pardoseală epoxidică – proiect de amenajare garsonieră (transformată în 2 camere) București

Pe lângă avantajul durabilității, pardoseala epoxidică are și un rol decorativ, fiind disponibilă într-o diversitate de culori și finisaje (mate, lucioase, 3D) dar și o varietate de texturi. În structura pardoselii epoxidice pot fi inserate diferite forme și culori, creând astfel un decor unic. Folosită în spațiile mici, pardoseala epoxidică lucioasă va reflecta lumina și va mări vizual spațiul.

Baie amenajată cu pardoseală epoxidică – proiect de amenajare casă București

Pe lângă aspectul estetic, pardoseala epoxidică este un foarte bun hidroizolant, fiind o alegere excelentă pentru finisajele din bucătărie, baie, balcoane ori terase. Curățarea și întreținerea acestor podele este extrem de facilă, fiind suprafețe unitare și nefragmentate, fără rosturi și îmbinări.

Bucătărie amenajată cu pardoseală epoxidică – proiect de amenajare garsonieră (transformată în 2 camere) București

Indiferent că alegem pardoseală din rășină epoxidică pentru bucătărie, baie sau chiar living, acest material te va ajuta să creezi un decor potrivit stilului tău de viață. Echipa iDecorate a amenajat locuințe cu pardoseală din rășină epoxidică, iar dacă îți dorești un decor cu finisaje cu totul deosebite, așteptăm să ne scrii aici.

 

Sursa poze: iDecorate