Categories
Design Idei Noutati

My Giant Pillow – cum am amenajat un apartament AirBnb din Sinaia

De curând am finalizat un proiect de amenajare al unui apartament de 2 camere (45 mp) din Sinaia, destinat exclusiv închirierii prin AirBnb. A fost o adevărată provocare, una frumoasă, mai ales că proprietarii sunt colegii noștri, pasionați de design și sporturi de iarnă. Și-au dorit un apartament cu un design interesant astfel încât să atragă atenția turiștilor care caută locuri de cazare pentru câteva zile, un spațiu funcțional, cu personalitate. Un dormitor în care să simți că dormi în mijlocul unei păduri, un living ca o cabană, spațiu suficient pentru echipamentul de ski și snowboard: de la aceste idei am pornit și am propus un decor prin care fiecare colț al apartamentului te duce cu gândul la natură. Hai să vezi ce a ieșit!

Imaginea primitoare a locuinței se observă încă de la intrarea în apartament. Am ales să amenajăm holul preponderent alb pentru un aspect ordonat dar și pentru a mări vizual spațiul. Rolul cuierului este preluat de peretele decorat cu riflaje din lemn, iar gresia cu pattern geometric oferă încăperii un aer sofisticat și în același timp minimalist.

Living-ul a fost amenajat în nuanțe neutre, atenția îndreptându-se spre tavan, pentru care am ales o nuanță de verde pădure. Locul canapelei este pus în evidență prin peretele de cărămidă albă și prin iluminatul artificial. În lateralul canapelei se află caloriferul pe care l-am vopsit negru, ceea ce oferă adâncime spațiului. Tabloul poziționat deasupra canapelei, planta verde și pernele decorative completează perfect decorul.

Zona centrală a living-ului este completată de un covor din blană artificială și o măsuță de cafea; am evitat să încărcăm spațiul tocmai pentru a facilita circulația în încăpere. Peretele parțial care separă living-ul de balcon a fost gândit astfel încât lumina naturală să pătrundă cât mai mult. TV-ul este poziționat în fața canapelei, împreună cu o etajeră din textură din lemn și un șemineu alb, completând astfel un ambient cald și primitor. Peretele din zona TV-ului este prevăzut cu o placare decorativă.

Locul destinat zonei de dining este situat lângă peretele de la intrarea în living, marcat prin mobilier specific – masă și scaune – dar și prin tapetul decorativ cu pattern geometric care vine în completarea întregului spațiu. Pe verticală am montat un panou din lemn lamelar, cu rol decorativ, pentru o ambianță plăcută.

Dormitorul este, probabil, cel mai inedit spațiu, cu totul aparte față de restul amenajărilor la care am lucrat. Amenajat predominant într-o nuanță de verde, dormitorul tip matrimonial are în centru un pat cu cadru metalic, completat de 2 noptiere din lemn. Pentru peretele din spatele patului am ales un tapet decorativ cu brazi, ceea ce întregește ideea de natură și pădure. Am decorat restul pereților și tavanul cu perne verzi pentru a crea iluzia de pădure și natură.

În fața patului a fost prevăzut un loc de relaxare, cu un fotoliu gri amplasat chiar în dreptul geamului, iar caloriferul este vopsit în aceeași nuanță de verde ca restul încăperii.

Bucătăria este și ea amenajată într-o nuanță de verde și mobilier cu textură din lemn. Am optat pentru negru atât pentru blatul de lucru, cât și pentru electrocasnice, baterie și chiuvetă. Instalațiile și zona de lucru sunt dispuse pe un singur perete, acesta fiind placat cu faianță într-o nuanță de maro pentru a accentua ideea de natură. În fața ferestrei am amplasat o băncuță care are dublu rol – depozitare și socializare. Pentru pardoseală am ales aceeași gresie pentru care am optat atât în hol, cât și în baie.

Baia este o oază de minimalism și luminozitate, cu finisaje albe cu linii geometrice negre, duș walk-in prevăzut cu un perete din sticlă cu ramă din metal negru, obiecte sanitare albe și baterii negre mate. Lavoarul este pus în valoare de suportul din lemn și oglinda cu ramă din ratan, iar decorul este completat de peretele cu parchet din lemn din zona caloriferului.

Dacă ai nevoie de ajutor în amenajarea locuinței, scrie-ne un mesaj aici și noi îți răspundem în cel mai scurt timp. Între timp, dacă vrei să afli mai multe despre cum lucrează echipa noastră, poți citi articolul dedicat. Mai multe proiecte de amenajare găsești în articolele din secțiunea blog al site-ului.

 

Sursa poze: iDecorate