Zona de dining este spațiul unde toată familia se strânge la masă la sfârșitul zilei, dar și locul unde te reunești cu prietenii într-o duminică după-amiază. Zona de dining poate fi o anexă a bucătăriei ori o completare a living-ului, un spațiu gândit în așa fel încât să facă mai facilă servirea mesei. Astăzi am pregătit sfaturi pentru amenajarea zonei de dining și idei din proiectele noastre.
Recomandăm ca zona de dining să respecte design-ul întregii case astfel încât să conferi o atmosferă confortabilă spațiului și să ții cont de câteva aspecte legate de stil – culori, iluminare, finisaje – detalii care vor face ca zona de dining să fie în armonie cu restul casei.
Zona de dining poziționată în prelungirea living-ului. Corpul de iluminat care ocupă o suprafață mare din plafon unifică armonios cele două zone funcționale ale încăperii. Fundalul neutru este contrastat de accentele de culoare care se regăsesc în scaune.
Proiect de amenajare apartament 4 camere București
Pentru zona de dining nu trebuie să alegi un mobilier masiv, scaune cu design impunător, masă în culori vibrante ori elemente de decor sofisticate. Ține cont de faptul că zona de dining este un spațiu des folosit, iar asta înseamnă că ai nevoie de un mobilier rezistent, în linii cât mai simple și suficient spațiu de tranzit în jurul acestuia pentru a te putea deplasa cu ușurință.
Această zonă de dining, amenajată simplu și funcțional, face legătura între bucătărie și living. Scaunele cu tapițerie din catifea și masa cu blat din textură de lemn imprimă spațiului un aspect ordonat și aerisit.
Proiect de amenajare apartament București
Masa de dining trebuie să fie proporțională cu spațiul pe care îl ai la dispoziție. Dacă spațiul nu este suficient de generos și nu îți permite să alegi o masă de dimensiuni mai mari, optează pentru o masă extensibilă. Modelele înguste sunt și ele ideale pentru spațiile mici, mai ales că oferă locuri suficiente pentru musafiri și favorizează conversațiile.
Alege scaunele de dining în funcție de înălțimea mesei dar și de gradul de confort oferit. Dacă ai scaune din același set, poți opta pentru culori diferite pentru acestea sau poți alege perne de șezut pentru a completa frumos spațiul.
În zona de dining am ales să facem un mix între modern și elemente clasice. Am optat pentru o masă cu un blat din lemn și scaune din metal cuprat, iar ca textură pentru scaune am ales catifeaua pentru un plus de eleganță și confort.
Proiect de amenajare casă București
Zona de dining trebuie să fie o continuare a stilului general ales pentru amenajarea casei. Spre exemplu, dacă ai ales o amenajare clasică pentru casa ta, zona de dining ar trebui să fie amenajată în același stil pentru a menține echilibrul și armonia.
Zonă de dining amenajată unitar cu parterul casei – proiect de amenajare casă Galați
După ce ai ales stilul de amenajare, urmează să alegi culorile pentru zona de dining care se vor regăsi în mobilier, pereți, elemente decorative. Poți alege o gamă cromatică formată din culori complementare sau culori monocrome. Poți opta pentru o zonă de dining în culori pastel sau în nuanțe neutre pentru o atmosferă relaxantă sau poți alege o culoare de accent pentru a oferi dinamism spațiului.
Zonă de dining amenajată minimalist, cu scaune gri și masă cu blat din sticlă. Corpul de iluminat suspendat și draperiile burgundy care fac legătura cu restul spațiului de zi, dar fără a lăsa culoarea de accent să domine spațiul.
Proiect de amenajare apartament 4 camere București
Dacă spațiul și zonificarea casei permit, recomandăm ca zona de dining să fie amplasată în apropierea luminii naturale, lângă ferestre. Lumina naturală te ajută să pui în valoare fiecare detaliu al zonei de dining.
Această zonă de dining este amplasată în zona ferestrelor, beneficiind de multă lumină naturală. Pentru un ambient echilibrat, am optat pentru nuanțe de bej, iar pentru un efect de dinamism, unul dintre scaune este ales într-o nuanță de verde.
Proiect de amenajare casă București
În ceea ce privește iluminatul artificial, cea mai bună opțiune este amplasarea unui corp de iluminat chiar deasupra mesei – pe lângă o estetică plăcută, va separa dining-ul de restul camerei și o va face să pară o încăpere separată.
Această zona de dining este o zonă de trecere între bucătărie și living, de aceea era nevoie de un element deosebit care să o scoată în evidență. Astfel, am ales un corp de iluminat impozant, care oferă un aer elegant dar și lumină pentru mesele servite târziu.
Proiect de amenajare casă București
Sperăm că te-am inspirat cu ideile noastre de amenajare a zonei de dining. Suntem aici dacă ai nevoie de ajutor în amenajarea locuinței tale, iar pentru mai multă inspirație, vizitează-ne pe paginile de Facebook și Instagram.
Sursa poze: iDecorate