Categories
Design Idei Noutati

Amenajarea living-ului – 7 idei din proiectele noastre

Living-ul este locul în care îți petreci cel mai mult timp atunci când ești acasă, de aceea este foarte important ca amenajarea acestuia să fie pe gustul tău, iar ambientul să reflecte, în final, personalitatea și stilul tău de viață. Însă, pentru a obține rezultatul dorit, trebuie să ții cont de câteva aspecte, cum ar fi dimensiunea spațiului de care dispui, forma camerei sau stilul de amenajare. Și pentru că amenajarea living-ului poate fi o adevărată provocare, mai ales că, de cele mai multe ori, este o încăpere multifuncțională (zonă de relaxare, locul unde primești invitații, loc pentru luat masa sau chiar biroul de acasă), ți-am pregătit câteva idei de amenajare din proiectele noastre care sperăm să te inspire!

Living amenajat cu texturi din lemn

Acest living open space din București este separat de bucătărie și zona holului prin riflaje din lemn. Decorul a fost gândit astfel încât să fie o completare a holului și a bucătăriei, astfel am optat pentru combinația de gri cu texturi din lemn. Living-ul are o canapea generoasă și o bibliotecă din lemn, iar restul pieselor de mobilier vin să completeze ambientul cald și primitor. Draperiile albe și fotoliul balansoar completează perfect living-ul și imprimă ambientului senzația de spațiu aerisit. Atât șemineul cât și buștenii din lemn amplasați sub bibliotecă adaugă mai multă textură încăperii și întăresc ideea de amenajare cu accente din lemn. Tonurile neutre, griul, texturile din lemn, liniile curate și simple predomină în living, iar câteva accente se simt imediat – pernele decorative și plantele verzi.

Living amenajat cu texturi din lemn – proiect de amenajare apartament București

Living deschis către holul de la intrarea în casă

În această casă, intrarea coincide cu zona de zi, unde funcțiunile (living, zona de dining, bucătăria) comunică deschis între ele. Pentru ca spațiul să fie ordonat dar să surprindă vizual, am ales finisaje unitare: parchet deschis la culoare și pereți albi, iar pentru mobilier am optat pentru tonuri de gri și bej, combinate cu negru (bucătăria). Întreg living-ul este amenajat unitar, în tonuri de bej și gri, care se regăsesc atât în ansamblul decorațiunilor cât și al mobilierului. Întreg spațiul este exploatat la capacitatea lui maximă – am integrat o canapea generoasă și o masă de șase persoane pentru dining. Televizorul a fost amplasat pe peretele dinspre fereastră, astfel încât să existe vizibilitate din toate zonele spațiului de zi. Pentru un efect dinamic, peretele din spatele televizorului a fost finisat cu un tapet decorativ în tonuri de gri. Fotoliul galben, măsuța de cafea, comoda din zona TV-ului și comoda din zona de dining completează armonios întregul spațiul.

Living deschis către holul de la intrarea în casă – proiect de amenajare casă București

Living minimalist, cu multe spații de depozitare

Acest living, completat de zona de dining, din cadrul unui apartament de 3 camere, prezintă multe spații de depozitare, atât la nivelul comodei TV cât și la nivelul mobilierului înalt prevăzut cu uși până în plafon. Ansamblul nu este deloc masiv, ci tratat simplu, cu mobilier alb, fără mânere, care devine astfel fundalul perfect pentru întregul spațiu. Imaginea de ansamblu a living-ului este una aerisită și ordonată. De asemenea, elementele cu aspect natural, cum ar fi picioarele scaunelor din zona de dining, masa din zona de dining, riflajele din lemn din zona comodei TV, imprimă căldură și conturează un spațiu primitor și minimalist. Living-ul este completat de o canapea roz pal care oferă dinamism camerei și completează întreaga paletă cromatică.

Living minimalist, cu multe spații de depozitare – proiect de amenajare apartament 3 camere București

Living open space, cu accente de roșu

Pentru acest living din cadrul unui apartament de 4 camere, am optat pentru o schemă cromatică neutră, nuanțe mixate cu accente de roșu. Pentru că o canapea complet roșie poate fi prea mult pentru un open space, am ales un model de colțar personalizat, cu șezlong și pernuțe decorative roșii. Pentru a ordona spațiul, am optat pentru mobilier minimalist, în linii simple și drepte. Biblioteca din spatele canapelei a fost amplasată astfel încât să închidă colțul camerei și să facă trecerea către hol și bucătărie.

Living open space, cu accente de roșu – proiect de amenajare apartament 4 camere București

Living modern, cu accente elegante

Living-ul și zona de dining sunt amenajate ca un tot unitar, în tonuri de bej și alb, cu accente de albastru care se regăsesc în pernele decorative de pe canapea și un taburet. Zona de TV este și cea mai interesantă parte a living-ului, găzduind o zonă de expunere a sticlelor, evidențiată printr-un finisaj diferit al peretelui, dar și un șemineu. Cu toate că spațiul este foarte generos, am ales să accesorizăm peretele din spatele canapelei cu o oglindă care oferă senzația de spațiu și mai mare.

Living modern, cu accente elegante – proiect de amenajare casă București

 

Living cu accente de culoare, apartament AirBnb

Acest apartament destinat închirierii prin AirBnb dispune de un living generos, pe care l-am amenajat cosy, cu lumini ambientale, iar ca note de personalizare am optat pentru o nuanță de accent – verde închis. Tot în living am organizat un spațiu de relaxare dar și zona de dining. Combinația dintre peretele cu riflaje din lemn, placajul de cărămidă albă, scaunele și masa din zona de dining oferă un aer industrial living-ului.

Living cu accente de culoare – proiect de amenajare apartament AirBnb din București

Living open space, în nuanțe neutre

Atunci când pășești în zona de zi, privirea se îndreaptă direct spre locul canapelei și spre zona de dining. Toate piesele de mobilier din living și zona de dining sunt amplasate astfel încât suprafața ferestrelor să rămână liberă, pentru ca lumina naturală să pătrundă cât mai bine, oferind senzația de spațiu mai amplu. Toate suprafețele decorate cu țesături în culori neutre, cu mici accente de culoare (scaunele din zona de luat masa) și draperiile generoase amplifică atmosfera caldă, primitoare și starea de confort. Caloriferul mascat cu ajutorul riflajelor și coloana ce desparte living-ul de bucătărie, accesorizată tot prin intermediul riflajelor, armonizează ambientul. Zona pentru TV a fost decorată cu mobilier realizat pe comandă și astfel s-a creat o legătură cu bucătăria prin finisajele similare.

Living open space, în nuanțe neutre – proiect de amenajare apartament București

 

Daca ți-au plăcut ideile noastre, așteptăm să ne scrii aici și îți venim în ajutor pentru amenajarea locuinței tale. Mai multă inspirație găsești pe paginile noastre de Facebook și Instagram.

 

 

Sursa poze: iDecorate