Categories
Design Idei Noutati

Tips & Tricks: Cărămida în amenajările interioare

Cărămida utilizată în design-ul interior te va ajuta să schimbi ambientul în locuința ta. Nuanțele calde ale cărămizii vor crea un decor primitor și armonios, indiferent de stilul de amenajare pe care îl alegi.

Cărămida poate fi alegerea ideală dacă îți dorești un ambient industrial – adăugând elemente din metal sau fier forjat, vei completa perfect decorul industrial. Pe de altă parte, cărămida se pretează foarte bine și pentru amenajările rustice, asta dacă adaugi și elemente din lemn.

Amenajare apartament de 4 camere București

Indiferent că vorbim despre un singur perete ori întreaga cameră, cărămida va transforma complet decorul, aducând un aer aparte locuinței. În clădirile vechi există deja cărămida expusă pe pereți și poți foarte ușor să pui zidurile în evidență. Pentru locuințele care nu au cărămida expusă, poți opta pentru plăci decorative din cărămidă – se aplică ușor și vei obține aspectul pe care ți-l dorești.

Perete placat cu cărămidă roșie într-un dormitor amenajat în stil industrial –  amenajare apartament AirBnb București

Dacă alegi să folosești cărămida ca finisaj în amenajarea locuinței tale, ține cont de câteva aspecte pentru a te bucura de ambientul pe care ți-l dorești și pentru a nu aglomera spațiul: lumina naturală, dimensiunea spațiului de care dispui și destinația camerei. Astfel, dacă dimensiunea camerei este una generoasă, poți opta pentru placarea tuturor pereților cu plăci de cărămidă, mai ales dacă dispui și de ferestre mari și multă lumină naturală. Alege o nuanță roșiatică, iar pentru pardoseală alege un parchet mai deschis la culoare pentru a nu închide spațiul. De cealaltă parte, dacă dimensiunea camerei este mai redusă, poți alege să utilizezi cărămida pe un perete de accent – ideal atât pentru living, cât și pentru dormitor ori bucătărie.

Perete de accent placat cu cărămidă – amenajare living în stil industrial – amenajare apartament 2 camere București

Perete placat cu cărămidă roșie într-o bucătărie –  amenajare casă București

Cărămida va fi pusă în valoare indiferent de stilul de amenajare pe care îl alegi

Dacă stilul industrial este pe placul tău, alege o cărămidă într-o nuanță închisă și combin-o cu elemente din metal, inox sau fier forjat – masă și scaune din metal, pat cu cadru metalic, măsuță de cafea cu picioare din fier forjat. Ca elemente decorative, alege plante verzi, înalte, tablouri și corpuri de iluminat din metal.

Living amenajat în stil industrial cu perete de accent placat cu cărămidă neagră – amenajare apartament 3 camere București

Cărămida se pretează foarte bine și pentru stilul modern dacă alegi să o combini cu elemente elegante, cum ar fi o masă cu blat din sticlă sau marmură, lumânări parfumate și vaze cu flori.

Perete de accent placat cu cărămidă roșie într-un dormitor amenajat în stil modern –  amenajare apartament 4 camere București

Perete de accent placat cu cărămidă albă pentru amenajarea unui dormitor minimalist – amenajare apartament AirBnb București

 

Stilul rustic se obține ușor utilizând cărămida – alege cărămidă albă, adaugă elemente din lemn (o bibliotecă, masă și scaune) și elemente de decor precum o lampă cu picior înalt ori veioze, coșuri din ratan.

Cărămida și decorațiunile

Dacă alegi să folosești o cărămidă într-o culoare roșiatică, încearcă să te limitezi la câteva obiecte de decor, cum ar fi tablouri cu fotografii alb-negru cu rame simple și plante verzi. Pentru decorul cu o cărămidă albă ai mai multă libertate și te poți juca mai mult cu decorațiunile – spre exemplu, alege tablouri colorate și decorațiuni din lemn.

 

Perete placat cu cărămidă albă și accente de lemn și metal într-un living amenajat în stil industrial – proiect de amenajare apartament AirBnb București

 

Oglinda este și ea un element ideal pe care îl poți integra foarte ușor într-o cameră decorată cu cărămidă. Alege o oglindă înaltă, cu o ramă deosebită, pentru a crea un spațiu sofisticat și prețios.

Scrie-ne aici dacă ai nevoie de ajutor în amenajarea locuinței tale. Mai multă inspirație găsești în secțiunea blog de pe site-ul nostru și pe paginile de Facebook și Instagram.

 

Sursa poze: iDecorate