Categories
Design Idei Noutati

Idei de amenajare pentru dormitoarele adolescenților

Toți părinții de adolescenți ajung, până la urmă, la misiunea destul de grea de a amenaja dormitorul copilului. Dorințele în continuă schimbare ale unui adolescent nu se vor împăca de fiecare dată cu opiniile tale ori cu bugetul de care dispui. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că dormitorul unui adolescent nu este un simplu spațiu în care doarme, ci este un refugiu, un loc în care învață, citește, ascultă muzică sau își primește prietenii.

Dormitor adolescentă – proiect de amenjare apartament 4 camere București

Aceste lucruri nu trebuie să te sperie – cu o discuție la rece înainte de a începe amenajarea, totul poate căpăta un alt sens. Toată lumea poate veni cu sugestii și cu siguranță planul final va fi potrivit atât pentru adolescent cât și pentru părinți. Iar noi am pregătit câteva idei de amenajare pentru camera unui adolescent din proiectele noastre pentru un plus de inspirație.

Împarte camera în mai multe zone

Indiferent de dimensiunea spațiului dormitorului, este esențial să împarți camera în mai multe zone dedicate activităților de zi cu zi: zona de studiu, zona de relaxare, zona de odihnă/ dormit. Soluțiile de depozitare inteligente și piesele de mobilier multifuncționale te vor ajuta să împarți spațiul în zone dedicate fiecărei activități.

Zona de studiu – optează pentru un birou cu suficiente sertare și spații de depozitare astfel încât toate manualele, cărțile și alte accesorii de birotică să fie bine organizate; alege un scaun care să ofere un confort optim și să ajute la menținerea unei poziții corecte la birou. Deasupra biroului poți alege să montezi rafturi și etajere care pot fi suportul ideal pentru cărți, jocuri, colecții de figurine ori suveniruri.

Zonă de studiu – dormitor adolescent – proiect de amenajare casă București

Zonă de studiu – dormitor adolescentă – proiect de amenajare casă București

Zona de relaxare – pentru adolescenți, relaxarea înseamnă jocul pe consolă, la calculator, citit, ascultat muzică. Poți alege pernele de podea sau pufurile care sunt extrem de comode pentru câteva ore de jocuri sau citit ori chiar o banchetă lângă pat. Iar pentru fete, alege și o măsuță de make-up.

Zonă de relaxare cu banchetă lângă pat – dormitor adolescent – proiect de amenajare casă București

 

Zonă de relaxare prevăzută cu banchetă în zona ferestrei – dormitor adolescentă – proiect de amenajare casă București

Zona de odihnă – patul este locul unde doarme, însă un adolescent își va face uneori și temele în pat, se va așeza pe pat direct cu hainele de afară, cu căștile pe urechi ori sunându-și prietenii. Așadar, pe lângă lenjerie, patul are nevoie de o cuvertură care să fie o continuare firească a întregului ambient și, bineînțeles, pernuțe decorative. Indiferent că alegi un pat tapițat ori unul cu cadru din lemn sau metal, adaugă lângă el și o noptieră încăpătoare, cu sertare, și accesorizeaz-o cu o veioză.

Zonă de odihnă – dormitor adolescentă – proiect de amenajare casă București

Camera unui adolescent trebuie să fie plină de energie

Nu te strădui să alegi culori neutre pentru dormitorul unui adolescent – acest spațiu ar trebui să fie viu colorat, însă nu neapărat în totalitate. Poți opta pentru culori de accent – un perete vopsit într-o culoare puternică sau o piesă de mobilier într-o nuanță vibrantă astfel încât, atunci când intri în cameră, să îți atragă imediat atenția.

Dormitor amenajat cu tapet decorativ și culoare de accent, pentru un adolescent – proiect de amenajare apartament București

 

Dacă în trecut camera unui adolescent era împânzită de postere lipite pe toți pereții, acum există o soluție mult mai practică – tapetul decorativ. Se aplică rapid, se întreține ușor și se găsește într-o varietate de modele și culori.

Dormitor amenajat cu tapet decorativ, pentru o adolescentă – proiect de amenajare apartament 4 camere București

 

Și un dormitor mic poate fi mare

Chiar dacă spațiul de care dispui pentru camera unui adolescent nu este foarte generos, există mai multe trucuri pentru a face o cameră să pară mai mare: alege oglinzi mari pe care le poți amplasa chiar pe ușile dulapurilor – ele vor reflecta lumina și vor mări vizual spațiul. O măsuță de toaletă cu oglindă, spre exemplu, poate deveni elementul central în camera unei adolescente, iar nuanțele pastelate pentru pereți sunt alegerea ideală în detrimentul albului. De asemenea, un truc pentru a mări vizual spațiul este să montezi șina pentru perdele și draperii pe tavan pentru a face camera să pară mai înaltă.

Dormitor prevăzut cu dressing cu oglinzi – cameră adolescent – proiect de amenajare casă București

Nuanțe pastel pentru dormitorul unei adolescente – proiect de amenajare casă București

Camera unui adolescent trebuie să fie un ambient armonios și funcțional, să îi reflecte personalitatea și să fie un refugiu pentru momentele când își dorește asta.

Pe parcursul proiectelor noastre am amenajat multe camere de adolescenți. Dacă și tu ai nevoie de ajutor, așteptăm să ne scrii aici. Între timp, pentru mai multă inspirație, poți accesa paginile noastre de Facebook și Instagram.