Categories
Uncategorized

Our work – amenajarea băii – 8 idei din proiectele noastre

Baia este acel loc din casă unde îți începi și îți închei fiecare zi și trebuie să acorzi o atenție sporită amenajării dacă îți dorești un spațiu eficient organizat. Baia îți permite să fii creativ în amenajare, de la paleta cromatică și până la mobilier, finisaje și obiecte sanitare, indiferent de dimensiunea spațiului de care dispui. Astăzi, baia înseamnă organizare, funcționalitate, simplitate, un spațiu armonios și bine structurat. Am pregătit un articol cu 8 idei de amenajare a băii din proiectele noastre.

Baie de mici dimensiuni

Această baie este localizată la parterul unei case din București. Fiind de dimensiuni reduse, am ales finisaje albe, lucioase, ce reflectă lumina și măresc vizual spațiul. Dușul walk-in a fost soluția ideală în amenajarea acestei băi, iar ca accent de culoare am ales galben solar care se regăsește în covorul poziționat în fața lavoarului.

Baie de mici dimensiuni – proiect de amenajare casă București

Baie mică, cu finisaje ceramice

O baie prevăzută cu finisaje ceramice în tonuri de bej, atât în zona pardoselii cât și a pereților. Pentru că spațiul nu este suficient de generos, am optat pentru un duș walk-in, vas de toaletă și un lavoar prevăzut cu mobilier suspendat într-o nuanță de gri antracit.

Baie mică,  finisaje ceramice – proiect de amenajare casă București

Baie cu finisaje albe și texturi similare lemnului

Această baie a fost gândită cu finisaje albe și texturi similare lemnului folosite atât pentru pardoseală cât și pentru mobilier. Pentru zona lavoarului am ales un spațiu de depozitare încorporat și suspendat. Placarea din zona dușului a fost gândită astfel încât să ofere senzația de adâncime spațiului.

Baie cu finisaje albe și texturi similare lemnului – proiect de amenajare apartament București

Baie amenajată în linii clasice

O baie amenajată în linii clasice, cu finisaje ceramice într-o nuanță deschisă de bej, cadă free standing, duș walk-in și lavoar în linii drepte prevăzut cu mobilier alb. Piesele de rezistență din baie sunt oglinda din zona lavoarului și peretele din zona dușului finisat cu mozaic metalic, oferind astfel un aspect dinamic băii.

Baie amenajată în linii clasice – proiect de amenajare casă București

 

Baie minimalistă

O baie amenajată simplu și minimalist, cu finisaje ceramice, însă peretele din zona căzii prezintă finisaje ce imită lemnul, ceea ce oferă un aspect aparte băii. Mobilierul alb cu mânere frezate a fost gândit astfel încât să ofere maximum de depozitare. Accentele de lemn prevăzute pe mobilier oferă un aspect grafic și ordonat spațiului.

Baie minimalistă – proiect de amenajare apartament 3 camere București

 

Baie prevăzută cu finisaje ceramice

Această baie este prevăzută cu finisaje ceramice gri, iar pentru un plus de dinamism, peretele din spatele căzii este prevăzut cu plăci ceramice în dungi, în două nuanțe – gri și alb. Am optat pentru mobilier alb cu accente de lemn, oferind maximum de depozitare și funcționalitate.

Baie prevăzută cu finisaje ceramice – proiect de amenajare apartament 3 camere București

Baie cu finisaje terrazzo

În amenajarea acestei băi s-a dorit o cadă încorporată – am optat pentru terrazzo pentru încastrarea căzii și pentru peretele din spatele acesteia. Pentru mobilierul din zona lavoarului a fost ales un model suspendat astfel încât să mărim vizual spațiul, lăsând podeaua la vedere. Tot pentru a mări vizual spațiul și pentru luminozitate, am ales pardoseală de parchet ceramic și pereți albi.

 Baie cu finisaje terrazzo – proiect de amenajare apartament București

Baie amenajată cu accente de lemn și finisaje ceramice      

O baie tratată ordonat și simplu, cu finisaje deosebite. Am ales plăci ceramice în tonuri de gri pentru pardoseală și pereți și obiecte sanitare albe. Fiind o baie cu o suprafață destul de mare, am optat și pentru spații de depozitare generoase, din lemn.

Baie amenajată cu accente lemn și finisaje ceramice – proiect de amenajare apartament București

Sperăm ca aceste idei să te ajute în amenajarea și organizarea băii. Dacă ai nevoie de ajutor, suntem aici – scrie-ne un mesaj și noi îți răspundem în cel mai scurt timp. Între timp, dacă vrei să afli mai multe despre cum lucrează echipa noastră, poți citi articolul dedicat – aici.

 

Sursa poze: iDecorate