Categories
Idei Noutati

Cinci cazări de poveste din România

Cu siguranță, atunci când îți programezi o vacanță, locul unde te cazezi are o importanță majoră, mai ales acum, după ce perioada Covid ne-a afectat atât de mult. Am pregătit pentru tine o listă cu cele mai frumoase cazări din România unde îți recomandăm să mergi măcar o dată.

AMFITEATRUL TRANSILVANIA

Unde? Cheia, Moieciu – Bran, Brașov

De ce? Așezat în mijlocul naturii, locul te va uimi cu frumusețea și cu sălbăticia lui, fiind probabil unul dintre ele mai pitorești locuri în țară. Fiecare cameră poartă amprenta vechiului și a noului, a naturii și a muncii omului, aici se contopesc armonios munții, pădurile și izvoarele.

CONACUL LUI MALDĂR

Unde?  Măldărești, Vâlcea

De ce? Dacă îți dorești să fii măcar pentru o zi domniță sau boier, nu trebuie să ratezi Conacul lui Maldăr. Este o casă veche oltenească, cu accente de modernitate, restaurată în totalitate cu mobilier vintage, autentic. Camerele conacului sunt încaperi „de poveste” ce poartă numele unor personaje din vechime. Fiecare cameră e un ansamblu rafinat, în care mobilierul istoric autentic, grinzile vechi si covoarele tradiționale sunt armonios îmbinate cu cele mai moderne detalii de confort.

CAMPING DOLPHIN

Unde?  Sfântu Gheorghe, Delta Dunării

De ce? Dacă ești iubitor de natură sălbatică și experiențe unice, acest loc este perfect pentru tine, Camping Dolphin fiind unul dintre cele mai pitorești campinguri din Europa. Imediat ce ieși din căsuță, ți se va arăta în față imaginea unică și incredibilă a naturii, o zonă pitorească din Rezervația Deltei Dunării, locul unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.

CASTELUL HALLER

Unde?  Ogra, Mureș

De ce? Situat în inima Transilvaniei, Castelul Haller este o clădire în stil clasicist baroc construită în secolul al XVII-lea și renovată recent. Castelul reflectă eleganța vremurilor trecute, iar din anul 2011 funcționează ca pensiune, cramă și restaurant, având un centru de recreere cu apă termală sărată obținută din curtea castelului. Camerele castelului te vor conduce într-o epocă străveche a nobilimii, unele dintre ele având o structură cu pereți boltiți cu totul aparte, îmbinându-se perfect cu facilitățile moderne ale zilelor noastre

CUIBUL DE LEMN

Unde? Râșnov

De ce? Cuibul de lemn este combinația ideală de ospitalitate veche și facilități moderne. Arhitectura neobișnuită este punctul forte al acestei locații, fațadele căsuțelor par a fi un chip care parcă te privește. Camerele confortabile, cu vedere la munți, oferă o varietate de amenajări pentru a atrage toate tipurile de călători: cuplurile romantice, familiile cu copii, dar și oamenii de afaceri.

Scriind acest articol, nouă ni s-a făcut dor de o călătorie prin țară. Sperăm că te-am inspirat cu acest articol și așteptăm să ne scrii în comentarii dacă ai vizitat deja una dintre locații și ce ți-a plăcut cel mai mult la ea.

 

Sursa poze: Amfiteatrul Transilvania, Conacul lui Maldăr, Camping Dolphin, Castelul Haller, Cuibul de lemn