Categories
Design Idei Noutati Uncategorized

Cum folosim materialele naturale în amenajările interioare

Casa este locul în care ne petrecem marea parte a timpului, este locul în care ne odihnim, luăm masa, ne relaxăm, ne chemăm prietenii sau chiar lucrăm. De aceea este foarte important ca deciziile în ceea ce privește locuința ta să fie cât mai practice și să ofere soluții pentru o perioadă îndelungată de timp.

Iar pentru a te asigura că elementele de mobilier și decorul din locuința ta sunt trainice și cât mai practice, trebuie să iei în considerare materialele pe care le alegi în decorarea casei, iar cele pe care noi le recomandăm sunt materialele naturale – lemnul, piatra, metalul. Vorbim despre fiecare în rândurile care urmează.

Indiferent că vorbim despre lemn, piatră naturală ori metal, materialele naturale vor da întotdeauna locuinței un aer sofisticat dar și senzația de spațiu bine organizat. Mai mult, materialele naturale se integrează perfect în stilul de amenajare pe care îl alegi:  dacă îți dorești un interior industrial, optează pentru elemente din metal, cum ar fi o bibliotecă, scaune de dining ori măsuță de cafea; dacă stilul rustic este cel pe care îl preferi, atunci mobilierul din lemn este alegerea ideală. Poți opta pentru lemn de nuc ori de stejar și vei avea garanția că mobilierul vă rezista în timp și nu se va demoda prea curând.

Lemnul este, probabil, cel mai folosit material în amenajările interioare, dar și exterioare: pornind de la construcția casei sau a scărilor interioare și până la piesele de mobilier, lemnul adaugă un aer nobil și plin de farmec ambientului. Lemnul poate fi folosit în aproape orice stil de amenajare, este ușor de adaptat, sustenabil și poți alege dintr-o varietate de texturi și culori.

 

 

 

Living decorat cu elemente din lemn – proiect de amenajare apartament București

Mobilier din lemn vopsit alb pentru o bucătărie open space – proiect de amenajare casă București

Piatra este alegerea ideală dacă îți dorești să realizezi un interior modern sau minimalist, mai ales dacă optezi pentru culori închise. Există pe piață o gamă variată de tipuri de piatră naturală pe care le poți folosi mai ales pentru pardoseală, pereți sau blatul de la bucătărie, măsuța de cafea (marmură, granit, bazalt, ceramică) – soluția ideală dacă îți dorești un interior al cărui aspect să reziste trecerii timpului.

Baie cu finisaje ceramice – proiect de amenajare casă București

Finisaje terrazzo pentru amenajarea unei băi – proiect de amenajare apartament București

Finisaje din marmură pentru amenajarea băii – proiect de amenajare apartament București

Metalul este un material natural foarte versatil în amenajările interioare și poate fi integrat cu ușurință în mai multe stiluri de amenajare, de la industrial și modern, până la tradițional și minimalist. Metalul este un material extrem de durabil și poate susține o greutate mare, ceea ce îl face ideal pentru diverse piese de mobilier, cum ar fi biblioteci, paturi, mese de dining sau scaune. Metalul vine într-o varietate de culori – pentru un interior industrial ori minimalist alege metalul negru pe care să-l combini cu lemnul, iar pentru un interior modern sau elegant, alege variantele bronz ale metalului.

Dormitor industrial cu mobilier din metal – proiect de amenajare apartament pentru închiriere București

Bucătărie minimalistă amenajată cu lemn și metal – proiect de amenajare apartament București

Lemn și metal într-o nuanță de bronz pentru amenajarea zonei de dining – proiect de amenajare casă București

Dacă până acum am vorbit despre mobilier și finisaje din materiale naturale, este timpul să ne îndreptăm atenție către textilele din materiale naturale. În locul clasicelor perdele alege-le pe cele din in, pentru lenjeria de pat optează pentru bumbac, iar pentru pături și covoare alege lâna.

 

Pentru mai multă inspirație, te invităm să citești și restul articolelor aici și să ​ne vizitezi pe pagina de Facebook și Instagram.