Categories
Design Idei Noutati

Stilul Cottagecore în amenajările interioare – trendul verii 2021

Perioada petrecută mai mult în casă ne-a făcut să înțelegem cât de importante sunt confortul și funcționalitatea în locuință. Totuși, acestea nu sunt suficiente și cu siguranță ai simțit nevoia să îți pui amprenta și personalitatea în redecorarea casei.

Așa a devenit popular stilul cottagecore, un stil de amenajare care te duce cu gândul la casele simple și rustice ale bunicilor, la materialele naturale și imprimeurile florale, la obiectele de mobilier vintage. Stilul cottagecore are la bază confortul, culorile deschise, simplitatea, armonia, funcționalitatea și scoate în evidență un spațiu aerisit și primitor. Cottagecore este un stil de amenajare care te ajută să te reîntorci la natură sau să te apropii mai mult de natură, punând accentul pe materiale naturale, cum ar fi lemnul, inul, bumbacul.

Stilul cottagecore cuprinde influențe din mai multe stiluri de amenajare, cum ar fi cel vintage, franțuzesc, shabby chic, englezesc sau victorian. Am pregătit în acest articol câteva sfaturi de amenajare a locuinței în stil cottagecore din care să te inspiri.

Schema cromatică în culori calde și deschise

 Cottagecore este despre lumină, multă lumină, iar nuanțele deschise joacă un rol extrem de important în amenajarea în acest stil. Predominant este albul, însă poți opta și pentru galben pal, bej ori portocaliu, nuanțe pe care le poți combina cu roz pal, verde pal sau bleu.

Lemnul – elementul central

 Lemnul este caracteristica principală a stilului de amenajare cottagecore, indiferent că vorbim despre mobilier, decorațiuni și ornamente, tavan sau pereți. Lambriul este o parte importantă în arhitectura acestui stil, care se poate folosi atât în acoperirea tavanului și a pardoselii, cât și a pereților.

Obiecte decorative și detalii vintage

Stilul cottagecore se remarcă printr-un ambient simplu și aerisit, însă ornamentele și decorațiunile nu ar trebui să lipsească. Alege vaze vintage, tablouri mici, coșuri împletite din nuiele, covoare din lână, draperii din in. Pentru un aer chic în bucătărie, poți opta pentru electrocasnice în stil vintage, cum ar fi prăjitorul de pâine sau cuptorul.

Corpurile de iluminat sunt și ele extrem de importante în ambientul cottagecore, așa că optează pentru candelabre ori corpuri de iluminat pictate sau din materiale naturale.

Accente florale

Fie că vorbim despre o canapea pentru living, draperii ori lenjerie de pat pentru dormitor, un covor sau un perete decorat cu tapet decorativ, imprimeul floral nu ar trebui să lipsească din această amenajare.

Nu este deloc greu să îți amenajezi locuința în stil cottagecore. Acest stil este potrivit atât pentru case cât și pentru apartamente, iar cu câteva detalii care fac diferența îți poți transforma locuința într-un ambient primitor.

 

Sursa poze: Pinterest