Categories
Idei Noutati

Our work – 10 bucătării bine organizate din proiectele noastre

Amenajarea bucătăriei poate fi o adevărată provocare, mai ales când vorbim despre bucătării cu deschidere spre living ori bucătării din apartamente, despre care știm deja că nu dispun de un spațiu foarte generos. Cu toții ne dorim bucătării bine organizate, luminoase și cu suficiente spații de depozitare. Am pregătit un articol cu 10 bucătarii bine organizate din proiectele noastre care sperăm să te inspire.

1. Bucătărie în linii clasice
Această bucătărie are deschidere către living și a fost amenajată cu mobilier realizat pe comandă, într-o nuanță caldă de bej. Materialul mobilierului este unul lucios, care reflectă lumina și oferă profunzime spațiului. Mobilierul a fost gândit pe tot peretele, cu uși până în tavan și mânere simple pentru un aspect ordonat. Bucătăria este prevăzută cu o insulă tip bar, care oferă vizibilitate minimă dinspre living spre blatul de lucru și face trecerea mai ușor spre zona de zi.

2. Bucătărie în formă de L
În această bucătărie, zona ferestrei a fost lăsată liberă pentru ca lumina să inunde spațiul, iar mobilierul negru mat (similar tâmplăriei geamului) oferă senzația de spațiu aerisit. Pentru un aspect ordonat, mobilierul a fost gândit cu mânere frezate. Zona blatului de lucru este prelungită de o insulă, iar această funcțiune din bucătărie oferă vizibilitate minimă dinspre și înspre living asupra blatului de lucru. Toate electrocasnicele sunt încorporate în mobilier, iar pentru peretele din zona blatului de lucru am optat pentru finisaje gri pentru a face legătura cu zona de dining și living-ul. Corpurile de iluminat din bucătărie oferă un aspect industrial spațiului.

Proiect de amenajare vilă București

3. Bucătăria unui apartament de 3 camere
Îți prezentăm o bucătărie care este un spațiu separat, neavând deschidere către living. În locuințele de la bloc, bucătăriile nu sunt foarte generoase ca spațiu, ceea ce ne-a făcut să optăm pentru mobilier realizat până în plafon, cu mânere frezate, în tonuri de verde și alb, astfel încât să nu îngreunăm spațiul, dar fără a renunța la spații generoase de depozitare. Finisajele folosite sunt unitare și simple, completând perfect spațiul.

Proiect de amenjare apartament 3 camere București 

4. Bucătărie deschisă către hol și living
Bucătăria aceasta a fost tratată ca un tot unitar cu holul și living-ul, combinația de bază fiind aceeași pe care am mizat și în restul spațiului către care bucătăria are deschidere – gri și texturile din lemn. Geamurile mari și înalte permit luminii naturale să inunde spațiul, iar lipsa peretelui de delimitare ne-a permis să instalăm o insulă ca și loc pentru servit masa. Am creat două zone de blat de lucru și spațiu suficient de depozitare atât în corpurile suspendate cât și în cele inferioare. Mobila a fost configurată conform proiectului și realizată la comandă.

Proiect de amenajare apartament București

5. Bucătărie legată de living prin zona de dining
Pentru că are deschidere către living, am ales legarea funcționalității prin zona de dining, astfel încât bucătăria a fost amenajată simplu și neutru. Bucătăria dispune de o insulă cu un blat orientat către living, pentru a suplimenta spațiul de depozitare. Mobilierul este realizat pe comandă, iar electrocasnicele sunt încorporporate astfel încât imaginea de ansamblu să fie cât mai ordonată. În stânga insulei, în spațiul liber rămas lângă frigider, am organizat un loc pentru pahare. Amenajat ca o vitrină, acest detaliu completează ansamblul și accentuează zona verticală a spațiului.

Proiect de amenajare apartament București

6. Bucătărie separată de restul spațiului prin geamuri de sticlă
Pentru a separa bucătăria de restul parterului, am optat pentru geamuri de sticlă, din tavan până în podea, pentru un efect vizual de spațiu mai mare. Bucătăria este amenajată în stil modern, în nuanțe de alb și negru. Pentru un accent prețios, am placat peretele de lângă ușă cu vopsea tip ciment. Organizarea mobilierului pe tot peretele pe care se află și geamul oferă profunzime spațiului. Mobilierul a fost realizat pe comandă și a fost gândit fără mânere pentru dulapuri și sertare, tocmai pentru a crea un aspect ordonat. Electrocasnicele sunt încorporate și, pentru că spațiul a permis dar și pentru a completa decorul, am amenajat în bucătărie și un loc de luat masa pentru patru persoane.

Proiect de amenajare vilă Galați

7. Bucătărie simplă, în nuanțe neutre
Această bucătărie, amenajată într-un apartament, a fost tratată simplu, unitar și ordonat, având un perete decorat cu mobilă generoasă realizată pe comandă, un mobilier gândit astfel încât să ofere maximum de depozitare. Restul pieselor de mobilier din bucătărie completează ambientul cald și primitor. Scaunele vin în contrast plăcut cu nuanțele de alb și maro natur al mobilierului, astfel încât spațiul să fie unul cât mai aerisit.

Proiect amenajare apartament 4 camere București

8. Bucătărie în tonuri de gri
Am optat pentru gri ca și culoare principală pentru a sparge monotonia creată de finisajele neutre alese și culoarea pereților. Liniile drepte, mânerele ascunse/ frezate sau deschideri push au fost alegerile pentru mobilier. În locul clasicei placări cu faianță am ales o sticlă albă – este ușor de întreținut și face mai ușoară tranziția între corpurile de bază și cele suspendate. Pentru a încălzi atmosfera am integrat un corp cu rafturi deschise din pal natur în zona frigiderului și în zona insulei.

Proiect de amenajare vilă București

9. Bucătărie mică, dar bine organizată
Deși mică și neîncăpătoare la început, după recompartimentare a devenit o bucătărie generoasă, în care s-au încadrat perfect toate electrocasnicele și depozitările necesare. Astfel, am optat pentru organizarea unui perete de soldați – pentru încorporarea frigiderului, cuptorului, centralei termice și pentru a beneficia de cât mai multe spații de depozitare. Ca schemă cromatică, am optat pentru alb cu accente de turcoaz, galben solar și lemn natur. Pardoseala a fost recondiționată și completată cu mozaicul scos de pe balcon.

Proiect de amenajare casă București

10. Bucătărie minimalistă
Pentru această bucătărie am ales o amenajare minimalistă, fără spații deschise, cu mobilier în care sunt integrate toate electrocasnicele necesare. În locul clasicei faianțe am optat pentru sticlă albă, termorezistentă, folosită pentru finisarea zonei dintre blat și corpurile suspendate. Pentru a nu aglomera vizual spațiul, alegerea unei mese cu blat de sticlă a fost cea mai bună opțiune.

Proiect de amenajare apartament 4 camere București

Sursa poze: iDecorate