Categories
Design Idei Noutati

Cum integrezi culorile vibrante în amenajarea locuinței

 Culorile au un rol extrem de important în viața noastră, iar impactul lor asupra stării noastre de spirit este unul puternic. În amenajările interioare, culorile ajută la conturarea unui ambient original, cald și primit și care să reflecte personalitatea locuitorului. Întreaga perspectivă a locuinței se va schimba prin culori, indiferent că alegi să dai un plus de culoare prin vopsirea unui perete, prin mobilier sau decorațiuni. Așadar, dacă și tu ești un iubitor de culori puternice și pline de viață, articolul acesta este pentru tine: ți-am pregătit idei despre cum poți să integrezi culorile vibrante în amenajarea locuinței tale.

Zonă de luat masa, în bucătărie, amenajată cu accente de galben solar și turquoise – proiect de amenajare casă București

Un living armonios

Living-ul este spațiul în care primești musafirii, locul unde te relaxezi alături de cei dragi după o zi de muncă. Pentru o amenajare primitoare, confortabilă, dar care să îți reflecte personalitatea, îți recomandăm să adaugi în decor culori vibrante, cum ar fi portocaliu, roz, roșu, verde, turquoise ori galben care, combinate cu nuanțe neutre, vor contura un ambient plăcut, armonios, dar și efervescent.

Accente de galben într-un living amenajat în nuanțe neutre – proiect de amenajare casă București

Accente de albastru-turquoise într-un living amenajat în stil modern – proiect de amenajare casă București

Culori vibrante în zona de dining

Nuanțele de verde, galben, roșu, roz ori portocaliu sunt ideale pentru zona de dining. Aceste culori conturează un cadru aparte, stimulează apetitul, dar adaugă și un plus de eleganță spațiului. Totuși, nu încarca foarte mult spațiul și alege culorile vibrante doar ca accente, cum ar fi o parte din scaune, și combină-le cu nuanțe neutre sau cu alb.

Accente de portocaliu în zona de dining – proiect de amenajare apartament 4 camere București

Accente de roz combinate cu nuanțe neutre pentru zona de dining – proiect de amenajare casă București

Un dormitor expresiv

Dormitorul este camera destinată odihnei, așa că îți recomandăm să alegi culori odihnitoare și care nu obosesc ochii, cum ar fi verde, albastru ori mov. Recomandăm să alegi nuanțe mai temperate pentru pereți și tavan, pe care să le combini cu o singură culoare vibrantă care se poate regăsi într-o piesă de mobilier (un fotoliu) ori decorațiuni (un tablou, draperii).

Accente de albastru pentru un dormitor primitor și odihnitor – proiect de amenajare casă București

Draperie roz pentru un accent de culoare în dormitor – proiect de amenajare casă București

Accent de roz într-un dormitor amenajat în nuanțe calde de bej – proiect de amenajare apartament 4 camere București

Camera copilului – mereu colorată

Culorile ajută la dezvoltarea cognitivă a copiilor, de aceea ideal ar fi să optezi pentru culori vibrante și nuanțe vii pentru amenajarea camerelor celor mici. Ține cont de personalitatea, preferințele și preocupările celui mic și amenajează camera în nuanțe de roz, albastru, verde sau galben.

Camera copilului amenajată cu accente de mov – proiect de amenajare apartament 4 camere București

Accente de albastru și galben pentru decorarea camerei unui băiețel – proiect de amenajare casă București

Accente de turquoise și galben solar în amenajarea camerei copilului – proiect de amenajare casă București

O baie…diferită

Ne-am obișnuit ca pentru băi să alegem culorile neutre pentru că imprimă o atmosferă de curățenie și relaxare. Totuși, îți recomandăm să alegi pentru amenajarea băii și o culoare vibrantă – aceasta va schimba total aspectul băii și îi va conferi un aer mult mai fresh. Optează pentru covorașe de baie, coșuri ori alte   decorațiuni în nuanțe de verde, roz ori galben. Dacă îți plac culorile și îți dorești o baie cu totul și cu totul deosebită, optează pentru pardoseală din rășină epoxidică într-o nuanță puternică.

Baie amenajată cu pardoseală din rășină epoxidică într-o nuanță de roz – proiect de amenajare casă București

Bucătărie plină de viață

Nu, nu am uitat de bucătărie. Și aici îți recomandăm să treci peste bariere și să încerci combinații de culori vibrante pentru o bucătărie care să te facă să uiți de stresul cotidian. Adaugă galben, albastru, verde ori portocaliu în amenajarea bucătăriei, ținând cont și de restul amenajării locuinței astfel încât să creezi un tot unitar. Îți spunem: sigur nu vei regreta!

Accente de galben solar în amenajarea bucătăriei – proiect de amenajare apartament București

Accente de turquoise și galben pentru amenajarea unei bucătării predominant albă – proiect de amenajare casă București

Culorile ne influențează starea de spirit, de aceea este foarte important să te înconjori de culori care transmit o energie pozitivă. Alege culorile preferate, combină-le cu nuanțe simple și neutre, ține cont de destinația încăperii și de stilul de amenajare ales și transformă-ți locuința într-un loc în care personalitatea ta își poate spune cuvântul.

 

Sursa poze: iDecorate