Categories
Design Idei Noutati

Idei de amenajare pentru masa de Paște

Dincolo de însemnătatea religioasă a acestei sărbători, Paștele este o ocazie specială pentru a ne reuni cu familia și de a ne bucura de masa festivă împreună cu cei dragi. Iar dacă meniul de Paște nu mai este o dilemă pentru că știi deja ce vei pregăti, probabil că aranjarea și decorarea mesei îți dau ceva bătăi de cap. Nu, nu ai nevoie de obiecte de decor scumpe ori veselă specială, ci de câteva elemente simple și de efect care vor da un aer rafinat mesei de Paște.

Zona în care luați masa este inima casei. Acolo se adună toți membrii familiei rememorând cele mai frumoase momente, umplând casa de râsete și voie bună. Pentru un Paște memorabil, ai nevoie și de un aranjament de masă pe măsură. Crează un decor șic pentru masa de Paște cu câteva aranjamente simple:

• alege o bază neutră și adaugă veselă simplă, completând totul cu o vază statement plină cu flori de sezon ori crengi înflorite;

• adaugă suporturi de ceramică pentru ouă roșii, inele simple pentru șervețele și coșuri din ratan pentru pâine;

• pentru un aer primăvăratic și o notă veselă, optează pentru perne comode cu imprimeuri florale pentru scaune.

Alege să decorezi masa creând o atmosferă relaxantă, cu accente din confortul casei tale, iar materialele naturale te vor ajuta. Farfuriile albe, paharele simple, sfeșnicele din marmură, lumânările din ceară naturală, florile albe, plantele verzi și șervețelele din in sunt doar câteva elemente care vor dao notă relaxantă mesei de Paște.

Înlocuiește clasicele platouri cu plăci de lemn și folosește pentru decorul mesei plante verzi, frunze și flori de primăvară (frezii, iasomie). Pentru un plus de rafinament, personalizează ouăle cu un mesaj scurt pentru fiecare invitat – poți folosi vopsea acrilică și o pensulă subțire.

Aranjamentele florale dau un aer aparte și plin de rafinament mesei de Paște și pot deveni cu ușurință elementul central. Alege vaze din sticlă transparentă și umple-le cu crenguțe înflorite și flori de primăvară. Completează cu veselă simplă albă, platoturi din lemn și o față de masă din in, iar pentru un plus de culoare, alege ouăle încondeiate.

Masa festivă de Paște tansmite bucurie și veselie, fiind locul perfect de împărtășit povești și petrecut timp frumos cu cei dragi. Masa de Paște nu înseamnă un decor încărcat și multe feluri de mâncare, de aceea, atât meniul cât și decorul trebuie să fie simple, rafinate și să surprindă în mod plăcut.

Sursa poza: Pinterest