Categories
Design Idei Noutati

Our work – Casă în București, amenajată în linii clasice, pentru o familie cu doi copii

Atunci când ai propria familie, ai în vedere siguranța și confortul celor dragi, iar amenajarea locuinței se numără, cu siguranță, printre priorități. Astăzi îți prezentăm casa unei familii din București, cu doi copii, o fată și un băiat. Pentru casa organizată cu parter și 2 etaje, proprietarii și-au dorit o amenajare funcțională, un design clasic, cu un living primitor și o masă de dining generoasă. Rezultatul final este pe măsura așteptărilor proprietarilor, un ambient unitar, echilibrat și funcțional. Haide să vezi mai multe!

Casă amenajată în linii clasice pentru o familie cu doi copii

Casa este organizată în zona de zi, parterul, care coincide cu living-ul, bucătăria, zona de dining și o baie de serviciu. Zona de noapte este amenajată la cele 2 etaje, unde se regăsesc dormitoarele și restul băilor.

Intrarea în casă coincide cu zona de zi, unde proprietarii și-au dorit un apect cât mai ordonat și aerisit. Am ales finisaje albe, parchet pentru pardoseală și o schemă cromatică alb-bej.

Bucătăria are deschidere spre living și a fost amenjata cu mobilier realizat pe comandă, într-o nuanță caldă de bej. Materialul mobilierul este unul lucios, care reflectă lumina și oferă profunzime spațiului. Mobilierul a fost gândit pe tot peretele, cu uși până în tavan și mânere simple pentru un aspect ordonat. Bucătăria este prevăzută cu o insulă tip bar, care oferă vizibilitate minimă dinspre living spre blatul de lucru și face trecerea mai ușor spre zona de zi.

Living-ul și zona de dining sunt amenajate ca un tot unitar, în tonuri de bej si alb, cu accente de albastru care se regăsesc în pernele decorative de pe canepea și un taburet. Zona de TV este și cea mai interesantă parte a living-ului, găzduind o zonă de expunere a sticlelor, evidențiat printr-un finisaj diferit al peretelui, dar și un șemineu. Cu toate că spațiul este foarte generos, am ales să accesorizăm peretele din spatele canapelei cu o oglindă care oferă senzația de spațiu și mai mare.

Spațiul zonei de zi este foarte bine exploatat prin amplasarea unei mese de dining de 6 persoane chiar în zona ferestrelor. Pentru un ambient echilibrat, am optat pentru nuanțe de bej, iar pentru un efect de dinamism, unul dintre scaune este ales într-o nuanță de verde.

Baia de serviciu este prevăzută cu finisaje ceramice în tonuri de bej, atât în zona pardoselii cât și a pereților. Pentru că spațiul nu este suficient de generos, am optat pentru un duș walk in, vas de toaletă și un lavoar prevăzut cu mobilier suspendat într-o nuanță de gri antracit.

Dormitorul matrimonial este amenjat în linii clasice, unde albul este predominant, iar tapițeria din catifea a patului, oglinda, banca din fața patului, finisajele noptierelor și candelabrele susțin amenajarea clasică. Pentru peretele din spatele patului am ales un tapet decorativ roz care completează perfect întregul ambient. Dormitorul este prevăzut și cu un dressing, amenajat cu dulapuri amplasate pe toată lățimea și lungimea pereților – unul dintre perete este prevăzut cu dulapuri cu uși albe, iar celalalt perete este prevăzut cu dulapuri cu uși glisante mascate cu oglinzi.

Baia matrimonială este amenajată tot în linii clasice, cu finisaje ceramice într-o nuanță deschisă de bej, cadă free standing, duș walk in și lavoar în linii drepte prevazut cu mobilier alb. Piesele de rezistență din baie sunt oglinda din zona lavoarului și peretele din zona dușului finisat cu faianță 3D, oferind astfel un aspect dinamic băii.

Dormitorul băiatului este suficient de spațios, fiind amenajat în linii simple. Camera este împărțită în zona de odihnă, prevăzută cu un pat tapițat, peretele din zona acestuia fiind decorat cu tapet în nuanțe de verde deschis și alb, și zona de studiu, prevăzută cu un birou generos și spațiu de depozitare. Peretele din zona biroului și a ușii a fost vopsit într-o nuanță de albastru, culoare care face trecerea dintre cele două zone. Dulapul este prevăzut cu uși mascate cu oglinzi, oferind astfel senzația de spatiu mai amplu.

Baia băiatului este o completare a camerei, nuanțele predominante fiind albastrul și albul. Intersant aici este finisajul ales pentru pardoseală, un model de gresie care imită parchetul. Pentru că baia nu este foarte spațioasă, am optat pentru un duș walk in în detrimentul căzii.

Poate că vi se pare clișeic, dar…dormitorul fetiței este amenajat predominant roz. Și aici am ales să împărțim camera în zona de noapte, prevăzută cu un pat tapițat, și zona de studiu, prevăzută cu un birou alb care, mai târziu, poate fi folosit și ca măsuță de machiaj. Pentru ca toate lucrurile să fie organizate, de o parte și de alta a patului am amplasat minibiblioteci, iar dressing-ul este prevăzut cu un dulap spațios cu uși glisante mascate cu oglinzi, mărind vizual spațiul.

Baia fetiței este amenajată în ton cu dormitorul, albul și rozul fiind nuanțele predominante. Și aici am ales pentru pardoseală un model de gresie care imită parchetul și duș walk in.

Rezultatul final este pe măsura așteptărilor proprietarilor, un ambient clasic, unitar, echilibrat și funcțional.

Sursa foto: iDecorate