Categories
Design Idei Noutati

Tendințe: amenajarea băii cu obiecte sanitare colorate

Majoritatea dintre noi am fost obișnuiți cu apartamente sau case cu băi comune, compuse din obiecte sanitare standard, albe. Dar cum ar fi dacă baia ar deveni mai mult decât un spațiu cu rol funcțional? Dacă am putea să dăm un nou suflu băii, unul vibrant, plin de culoare și stil prin obiecte sanitare colorate? Din fericire, acum se poate!

În momentul de față avem posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de obiecte sanitare colorate care au început să apară pe piața din România. Există o gamă  variată de culori și forme, texturi și materiale diferite față de clasica ceramică albă lucioasă astfel încât să îți amenajezi baia exact pe gustul tău. Lavoarele, vasele de toaletă, căzile nu mai sunt doar obiecte strict funcționale, ci prin alegerea potrivită acestea joacă un rol extrem de important în estetica și ambientul băii.

Cuprul este unul dintre finisaje mult apreciate pentru obiectele sanitare, fie că este vorba despre cupru-roz pentru un ambient elegant, fie cupru roșiatic pentru un ambient rustic. Obiectele sanitare cu finisaje din cupru se potrivesc foarte bine în băile amenajate în schema cromatică alb-gri cu elemente de marmură ori, pentru un ambient industrial, cu pereți cu finisaje din beton.

 

Pentru cei care iubesc arta și își doresc o baie cu adevărat deosebită, obiectele sanitare din ceramică pictate manual sunt alegerea ideală! Ceramica Talavera, pentru că așa își are denumirea, este un tip de ceramică care se caracterizează prin pictarea manuală cu pigmenți naturali de galben, verde, mov, albastru și negru pe o bază ceramică albă. Așadar, obiectele sanitare cu picturi decorative vor deveni piese statement în orice baie!

O tipologie cu adevărat deosebită, dar și cea mai nouă și cunoscută, este reprezentată de obiectele sanitare colorate din colecția DALET Color, colectie semnata de celebrul designer Karim Rashid, aflate în portofoliul Delta Studio.

Roz pudră, ocru sau verde, sunt nuanțe sofisticate destinate segmentului smart luxury, permițând amenajarea unei bai minimaliste, clasice ori moderne.

Sursa poze: Pinterest, deltastudio.ro