Categories
Design Idei

Atmosferă de Crăciun cu decorațiuni hygge

Hygge sau rețeta daneză a fericirii, este un concept unic în lume care descrie starea de bine creată din intimitate, confort, căldură și atmosferă plăcută. Hygge transformă decorul într-un adevărat stil de viață și construiește o ambianță inspirată din fericire. În Danemarca, sezonul hygge coincide cu perioada Crăciunului, când danezii se dedică în totalitate acestui stil de viață. Așadar, pentru că se apropie Crăciunul, ți-am pregătit câteva idei care să te inspire să creezi atmosfera de Crăciun cu decorațiuni hygge, pornind de la arta daneză de a construi totul pe confort și intimitate.

Lumânări

Lumânările sunt simbolul principal al conceptului hygge, ele transformând orice decor, adaugandu-i lumină, strălucire și ambianță. Alege lumânări naturale, simple, cu parfum natural sau chiar fără parfum, lumânări de aceeași dimensiune sau cât mai diferite. Important este ca decorul creat să îți reflecte personalitatea. Pentru a te bucura de hygge la maximum, danezii recomandă un număr de cel puțin 5 lumânări într-o cameră.

Instalații și corpuri de iluminat

În conceptul hygge, less is more, așa că alege instalații și corpuri de iluminat cât mai simple. De asemenea, lumina este foarte importantă – cu cât temperatura luminii este mai scăzută, cu atât lumina este mai hygge. Așadar, evită luminile albe sau colorate și alege-le pe cele galbene pentru un decor hygge ca la carte.

Materiale naturale

Optează pentru decorațiuni simple din materiale naturale – bețe de scorțișoară, crenguțe de brad, conuri de brad. Pentru un aspect mai prețios, dar în același timp minimalist, poți combina cu succes decorațiunile naturale cu cele din metal sau ceramică: o vază din ceramică cu câteva crenguțe de brad și fire de bumbac ori un sfeșnic cu o lumânare albă, simplă, pot fi decorul ideal pentru măsuța de cafea din living.

Ceea ce este cu adevărat fascinant la hygge este că această abordare este construită exclusiv pe detalii, ceea ce poate face foarte ușoară integrarea în orice stil de amenajare. Așadar, te provocăm să încerci rețeta daneză a fericirii și vei vedea cât de impresionant poate fi decorul.

 

Sursa poze: Pinterest