Categories
Design Idei

Our work – cinci modele de living din proiectele noastre

Una dintre cele mai complexe părți ale designului interior este amenajarea living-ului și cu siguranță poate fi o adevărată provocare. Indiferent că este vorba despre un living cu un spațiu generos, unul open space sau de dimensiuni reduse, în final, living-ul trebuie să fie multifuncțional – să fie o zonă de relaxare, locul unde primești invitații sau chiar loc pentru servit masa dacă living-ul coincide cu zona de dining. Ți-am pregătit 5 idei de amenajare ale living-ului din proiectele noastre, care sperăm să fie o sursă de inspirație pentru decorarea sau redecorarea living-ul tău, astfel încât rezultatul final să se potrivească cu personalitatea și stilul tău de viață.

Living în culori neutre – proiect de amenajare a unei vile din Pitești

 

Living cu bibliotecă

Biblioteca generoasă și canapea comodă – acestea sunt piesele cheie ale living-urilor cu bibliotecă. Ambientul a fost gândit astfel încât să creăm un spațiu cald și primitor, iar pentru o atmosferă cât mai aerisită și ordonată, mobilierul are foarte puține spații deschise, apelând mai degrabă la uși și sertare fără mânere. Draperiile și accesoriilor vin în contrast cu restul mobilierului pentru a imprima senzația de spațiu primitor și luminos.

Living cu bibliotecă – spațiu primitor și aerisit; proiect de amenajare apartament 4 camere Baba Novac

 

Biblioteca pe toată suprafața peretelui din spatele canapelei; proiect de amanejare vilă Scroviștea

 

Living cu bibliotecă – spațiu luminos și primitor; proiect de amenajare vilă Mogoșoaia

 

Living cu accente de culoare

Culorile sunt elementele de design care scot din anonimat orice încăpere, oferind dinamică spațiului. Pentru living-urile din proiectele noastre, am ales să folosim culoare pentru anumite piese de mobilier (canapea) dar și pentru unul dintre pereți (de regulă, peretele din spatele canapelei sau cel din spatele TV-ului). Combinațiile de roz cu verde, galben cu verde și albastru cu galben sunt alegerile noastre pentru amenajările prezentate mai jos. Cu toate că am folosit foarte multă culoare, am păstrat neutralitatea generală a spațiului pentru a accentua schema cromatică, folosind și un accent de textură – metal, respectiv lemn.

Living amenajat în schema cromatică roz-verde și accent de textură – metal; proiect de amenajarea a unui apartament de 4 camere din București

 

Living amenajat în schema cromatică verde-galben și accent de textură – metal; proiect de amenajarea a unui apartament din București

Living amenajat în schema cromatică albastru-galben și accent de textura – lemn; proiect de amenajarea a unui apartament din Galați

 

Living amenajat în stil scandinav

Stilul scandinav este recunoscut pentru simplitate, funcționalitate, multă lumină, confort, căldură și intimitate. Asta am vrut să creăm și în decorul living-uilor din proiectele din pozele care urmează. În ambinetul living-ului predomină tonurile neutre și liniile curate și simple, însă accentele moderne se resimt imediat, de la texturi și decorațiuni, la corpuri de iluminat.

Living amenajat în stil scandinav; proiect de amenajare apartament București

Living cu decor scandinav; proiect de amenajare al unui apartament de 3 camere din București

Atmosferă hygge. Living amenajat în stil scandinav într-un proiect de amanejare pentru un penthouse din București

 

Living decorat cu tapet

Tapetul sau sticker-ul decorativ este o tendință din ce în ce mai des întâlnită în amenajările interioare, oferind un vibe diferit încăperii. Pentru living-ul de mai jos am ales o amenajare minimalistă, un ambient ordinat, cu mobilă în linii simple și culori neutre. Tapetul din spatele canapelei, cu o tematică abstracta, în tonuri de verde și albastru, adaugă un contrast plăcut cu albul și griul ce predomina ambinetul, iar accentele de culoare din pernele decorative, fotoliu și scaune imprimă senzația de spațiu aerisit și personalizat.

Personalizarea living-ului cu tapet decorativ; proiect de amenajare al unui apartament de 3 camere din București

 

Living amenajat în tonuri neutre

O paletă cromatică neutră este o opțiune sigură și de efect pentru orice living, indiferent de stilul de amenajare ales, creând cadrul perfect pentru a decora spațiul cu diverse accesorii sau decorațiuni. În amenajarea living-urilor prezentate mai jos, ambianța este creată prin obiecte de decor, cum ar fi perne decorative, măsuță de cafea, veioze, dar și prin corpurile de iluminat. Pentru senzația de spațiu mai mare dar și pentru mai multă lumină naturală, ferestrele sunt mari și încadrate de draperii deschise.

Living amenajat în nuanțe neutre; proiect de amenajare vilă Pitești

Living în nuanțe neutre, luminos și actual; proiect de amenajare a unei vile din București

Paletă cromatică neutră pentru amenajarea living-ului unui apartament de 2 camere din București