Categories
Design Idei Noutati

Our work – apartament cu 3 camere luminos cu accente de galben și albastru

Atunci când dorești să iți amenajezi locuința, cea mai mare provocare este să știi ce-ți dorești cu privire la interiorul locuinței. Dincolo de stil, culori, finisaje, mobilă, funcționalitatea spațiului este la fel de importantă. Astăzi iți prezentăm proiectul de amenajare al unui apartament cu o suprafață generoasă de aproximativ 90mp, pentru care s-a dorit obținerea unui design atemporal, în care elemenetele industriale să se îmbine perfect cu cele elegante, iar cerința prinicipala a fost obținerea de spații cât mai generoase pentru depozitare și soluții inovative în acest sens.

Apartament generos ca suprafață, pentru care s-a dorit ca rezultatul final să fie un spațiu luminos, neîncărcat și foarte primitor. 

Living
Provocarea cea mai mare a fost amenajarea living-ului – o cameră spațioasă și foarte primitoare, cu accente glam, în care am intregrat o canapea mare extensibilă, un bar și un loc de luat masa pentru opt persoane. Din cauza faptului că spațiul era destul de redus, am optat pentru o masă de cafea extensibilă (masă ce se transformă într-una de dining). Albastrul regal al canapelei este pata de culoare din living. Comoda pentru TV și dulapurile suspendate de pe același perete întregesc armonios spațiul.

Dormitorul matrimonial

Design-ul dormitorului matrimonial s-a dorit a fi unul luminos, cu un pat impunător și cu personalitate. Am optat pentru un design industrial, iar patul cu tapițeria de un albastru regal aduce o notă glam și elegantă camerei. Pentru accente industriale, am folosit o vopsea cu efect de beton pentru peretele din spatele patului, fiind astfel în armonie cu tavanul. Pentru a păstra spațialitatea și luminozitatea încăperii, am optat pentru un mobilier compact, fără a încărca inutil spațiul.

Dormitorul secundar

Al doilea dormitor este o cameră hibrid: dressing room pentru proprietari și dormitor primitor pentru oaspeți. Ca finisaje am ales vopsea decorativă pentru a crea peretele în dungi din spatele canapelei, gama cromatică aleasă fiind alb și gri. Pentru a mări vizual spațiul, am ales să placăm ușile dulapurilor cu oglinzi.

 

Bucătăria

Proprietarii și-au dorit ca bucătăria să fie una specială, atipică și atractivă, dar în același timp minimalistă. Am optat pentru combinația de alb-negru (folosită pentru mobilier și print-ul de pe pardoseală) și accente de galben. Bucătăria a fost gândită din start pentru depozitare generoasă și cu amplasarea încorporată a electrocasnicelor.

Holul

Pentru hol am ales un corp de depozitare suspendat pentru a nu aglomera spațiul, și am accesorizat unul dintre pereți cu un tablou de dimensiuni mari pentru a personaliza și acest spațiu.

Baia

Pentru grupul sanitar am optat pentru un design elegant, cu accente de auriu și gri beton. Baia fost gândită cu un spațiu generos de depozitare sub zona de lavoar. Cromatica completează design-ul modern al încăperii, iar oglinzile măresc vizual spațiul.

Așadar, am creat un ambient armonios, în nuanțe neutre de alb, gri și negru, design-ul final fiind unul atemporal și glam. Inserția de accente de culoare de galben și albastru s-a făcut prin intermediul pieselor de mobilier, obiectelor decorative și a vopselei pentru pereți, calculate și dozat astfel încât rezultatul să fie pe măsura așteptărilor.

 

 

Sursa poze: iDecorate