Categories
Design Idei

Tendințe: căzi freestanding. Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi o cadă freestanding

Căzile freestanding au devenit foarte populare în ultimii ani, acest lucru datorându-se faptului că sunt mai masive și sigure față de celelalte căzi dar și pentru că oferă băii un plus de eleganță și personalitate. Căzile freestanding se pot amplasa în orice spațiu destinat băii, sunt confecționate din acryl (un material care se întreține foarte ușor), dar regăsim și căzi freestanding confecționate din piatră sau fontă. Masca și suportul sunt direct turnate în interiorul căzii, ceea ce îi oferă rezistență și stabilitate.

Proiect de amenajare a băii folosind cada freestanding; casă interbelică din București

Căzile freestanding pot fi montate în orice baie, indiferent că vorbim despre o baie cu un spațiu generos, într-o casă, sau o baie de dimensiuni reduse, dintr-un apartament de bloc. Montajul este simplist, scurgerea este ascunsă sub cadă și ușor de accesat. Am pregătit mai jos câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când alegi o cadă freestanding.

Locul în care poziționezi cada
Nimeni nu își dorește o baie încărcată și obositoare, iar poziționarea căzii joacă un rol extrem de important în ceea ce primește atmosfera și vibe-ul. Așa că trebuie să ai în vedere să maximizezi spațiul și să amplasezi cada strategic: dacă baia dispune de o fereastră, atunci cel mai bun loc este chiar lângă aceasta; dacă ai și o vedere frumoasă, cu atât mai bine. Dacă nu dispui de o fereastră în baie, atunci alege un loc potrivit căzii astfel încât să facilitezi accesul în baie.

Poziționarea căzii lângă fereastră 

Spații de depozitare
Căzile freestanding sunt diferite față de căzile clasice prin faptul că nu dispun de margini suficient de late pentru produsele de păr, corp. De aceea, alege un mobilier în care poți să îți depozitezi produsele de îngrijire sau optează pentru un scaun de lemn sau bambus pe care să îl poziționezi chiar lângă cadă sau rafturi suspendate deasupra căzii.

Amenajarea băii într-o vilă din București; elementul central este cada freestanding, iar ca spații de depozitare a produselor de îngrijire am ales rafturi suspendate deasupra căzii

Amenajarea băii într-un apartament din București; am optat pentru un raft de lemn lângă cadă pentru depozitarea produselor de îngrijire

Ce model să alegi
Găsești cazi freestanding într-o multitudine de variante – ovale, rotunde, pătrate, în linii curbe, linii drepte, cu sau fără picioare. Aspectul este foarte important atunci când alegi cada, dar ai grijă să se potrivească atât stilului de amenjare al băii, cât și cu personalitatea ta.

Cadă freestanding ovală – proiect de amenjare apartament 3 camere

Cadă freestanding dreptunghiulară – proiect de amenjare apartament 2 camere

Culori, culori
În ceea ce privește culoarea căzii, poți fi inventiv și flexibil pentru că, în mod normal, căzile vin vopsite cu un strat protector peste care poți să adaugi orice culoare dorești. Deși majoritatea persoanelor preferă clasicul alb pentru cadă ca să poată fi asortată ușor cu restul obiectelor sanitare, ei bine, noi îți spunem că poți fi mai curajos de atât și poți să alegi o cadă freestanding neagra sau, de ce nu, gri.

Cadă freesntanding din marmură, cromatică alb-gri – proiect de amenjare vilă Galați

Bateriile potrivite
O cadă freestanding și o baterie potrivită trebuie să creeze o armonie perfectă. Poți alege bateria în funcție de stilul de amenjare al băii (clasic, minimalist, vintage), însă finisajul este un aspect care trebuie luat în calcul (crom, cupru sau alamă). Indiferent de alegerea ta (baterii floor-standing sau atașate de perete), rezultatul final va fi unul de efect.

Baterie albă atașată de perete pentru o cadă freestanding albă, ovală – proiect de amanejare casă București

Cada freestanding este elementul central al unei bai, un element vizual extrem de puternic care oferă un aspect sofisticat băii, un plus de personalitate și eleganță.

 

 

Sursa poze: iDecorate