Categories
Design Idei

Tendințe: culorile toamnei în amenajările interioare

Trecerea de la un anotimp la altul ne inspiră de cele mai multe ori să facem schimbări în amenajarea casei, mai ales pentru că natura este una dintre cele mai bogate surse de inspirație când vine vorba de amenajările interioare. Astăzi vorbim despre paleta cromatică tomnatică și cum poate fi integrată cu armonie în amenajarea unei locuințe.

Toamna este definită de culori calde, dar în același timp dramatice, care pot oferi o imagine uimitoare unei încăperi, aducând confort și căldură. Paleta cromatică tomnatică este compusă din galben pal, portocaliu dovleac, verde, maro ciocolatiu, maro prună, purpuriu închis

Alege să combini nuanțe de purpuriu și vișiniu cu marouri închise și cu negru. Pentru contrast, poți adăuga galben sau verde ori chiar roz. Dacă totuși nu îți dorești să zugrăvești și preferi pereții albi, alege o piesă de mobiler în culorile toamnei, spre exemplu canapeaua, și joacă-te cu decorațiunile, textilele și imprimeurile – covorașe, perne decorative, perdele și draperii.

Portocaliul și ruginiul pot reda o atmosferă plăcută și caldă. Alege aceste culori pentru perdele, covor, draperii sau perne decorative, iar pentru o atmosferă mai relaxantă poți păstra pereții în nuanțe de verde sau alb. Alege obiecte de decor albe pentru un plus de luminozitate.

Îți plac frunzele colorate în galben și ruginiu? Optează pentru această paletă cromatică și acasă pentru draperii sau husele fotoliilor. Această combinație cromatică se potrivește perfect cu un mobilier alb sau galben. Pentru o atmosferă energizantă, alege un covor sau alte textile în nuanțe de purpuriu.

Marouri și bejuri – o paletă cromatică sigură și de efect. Alege și câteva decorațiuni (rame foto, perne decorative) în nuanțe de portocaliu, ruginiu și maro închis pentru contrast și draperii deschise la culoare pentru luminozitate.

 

Dacă finisajele sunt naturale sau lemnul este materialul principal, poți alege o draperie în nuanțe tomnatice sau chiar o canapea în nuanța portocaliului dovleac. De asemenea, într-o încăpere unde griul sau negrul predomină, alege să combini aceste nuanțe cu albastru rece sau bej-maro și corpuri de iluminat metalice.

Așadar, poți să creezei în interiorul casei o imagine tomnatică fară schimbări drastice, păstrând zugrăveala și mobilierul în culorile existente. În schimb, te poți juca cu texturile și decorațiunile și poți schimba în culorile toamnei draperiile, covoarele, tapițeria canapelei și accesoriile – rame, onglinzi, tablouri, lumânări.

 

Sursa poze: Pinterest