Categories
Design Idei

Our work – cinci camere de copii din proiectele noastre

Majoritatea proiectelor noastre de amenajare a apartamentelor sau a caselor au inclus și amenajarea a cel puțin o cameră pentru copii. Cerințele au fost diverse, dimensiunile camerelor au fost și ele diferite, așadar putem să spunem că amenajarea camerei unui copil este o provocare, mai ales că, de cele mai multe ori, cei mici nu sunt ușor de mulțumit. Astăzi vă prezentăm cinci camere de copii din proiectele noastre din care sperăm să vă inspirați.

 

Cameră cu bibliotecă, pentru o adolescentă

Amenajat într-o schemă cromatică de roz-alb, dormitorul reprezintă întocmai personalitatea fetei. Am ales vopea roz pentru pereți care vine perfect în completarea mobilierului simplu, alb. Deoarece spațiul disponibil pentru dressing-ul din spatele ușii nu era suficient de lat, am optat pentru un dressing mai puțin adânc dar mai lung pentru a putea acoperi necesitățile. Biblioteca cu design asimetric vine în completarea biroului ales.

Cameră cu bibliotecă, pentru o adolescentă

 

Cameră cu un perete cu tablă de scris

Pentru această cameră am optat pentru un mobilier practic, ușor de întreținut, care să deservească toate funcțiunile. Am poziționat biroul în dreptul geamului și am ales să decorăm un perete cu tablă de scris astfel încât să creăm un punct de interes și atracție.

Cameră cu un perete cu tablă de scris

 

Cameră cu loc de citit în fața ferestrei, pentru două fete

Această cameră a trebuit să fie specială pentru că beneficiarii făceau tranziția de la un apartament la o casă și atunci fetele trebuiau să se regăsească în această cameră. Am ales să o decorăm în tonuri de roz pal și de alb fără să aglomerăm spațiul, creând o atmosferă mai cozy prin materiale și texturi. Am creat o zonă de citit în dreptul ferestrei, în prelungirea căreia am amplasat și biroului.

Cameră cu loc de citit în fața ferestrei, pentru două fete

 

Cameră ca un tot unitar, pentru o fetiță

Acest dormitor a fost amenajat ca un tot unitar – dressing și birou, dormitor și spațiu de lectură. Mobilierul simplu, realizat pe comandă, oferă suficient spațiu de depozitare, îmbinând atât esteticul cât și funcționalul. Zona de lectură, amenajată chiar în fața geamului, este mobilată cu strictul necesar, iar nuanțele draperiei și tapițeria băncuței sunt asortate cu restul ambinetului. Peretele din zona patului și biroului a fost personalizat cu ajutorul culorii tapetului aplicat. Nuanța de mov a fost aleasă în concordanță cu restul amenajării.

 

Cameră ca un tot unitar, pentru o fetiță

 

 

 

Cameră cu pat supraetajat, pentru doi copii

Această amenajare este una inedită prin poziționare paturilor supraetajate în perete, dând impresia de o casă în copac. Peretele cu frunze și leagănul amplasat chiar în fața acestui perete oferă o notă aparte întregii încăperi, iar schema cromatică alb-lemn natur susține efectul de oază de relaxare.

Cameră cu pat supraetajat, pentru doi copii

 

Sursa poze: iDecorate