Categories
Design Idei Noutati

Culorile transformă un ambient – apartament în București amenajat modern, cu multe pete de culoare

Foarte multe persoane evită să folosească culori în amenajările interioare pentru simplul fapt că li se pare dificil de potrivit culorile între ele sau pentru că le este greu să aleagă cele mai potrivite culori pentru spațiul pe care îl decorează. Astăzi îți prezentăm proiectul de amenajare pentru un apartament cu 4 camere din București unde am mizat pe nuanțe vii și culori îndrăznețe pentru a personaliza fiecare încăpere.

Apartament în București amenajat modern, cu multe pete de culoare

Apartamentul are o suprafață de 112 mp și este compartimentat în 4 camere. Proprietarii, o familie cu o fetiță la scoală și o pisică, și-au dorit ca rezultatul final să fie un loc relaxant și călduros, plin de culoare, iar piesele de mobilier să fie calitative.

 

Bucătăria a fost tratată simplu, unitar și ordonat, având un perete decorat cu mobilă generoasă realizată pe comandă, un mobilier gândit astfel încât să ofere maximum de depozitare. Restul pieselor de mobilier din bucătărie sunt alese astfel încât să creăm un ambient cald și plăcut. Scaunele vin în contrast plăcut cu nuanțele de alb și maro natur al mobilierului, astfel încât spațiul să fie unul cât mai aerisit.

 

Living-ul și zona de dining formează un spațiu aerisit, modern și plin de culoare. Corpul de iluminat cu multe brațe care ocupă o suprafață mare din plafon unifică armonios zonele funcționale ale încăperii. Fundalul neutru este contrastat de accentele de culoare ale decorațiunilor. Biblioteca generoasă în formă de L, realizată pe comandă, se continuă armonios cu o comodă TV.

Pentru holul de la intrare am optat pentru dulapuri încastrate pe toată înălțimea peretelui, asigurând astfel suficiente spații de depozitare. Încorporate în mobilierul alb cu frezări clasice, regăsim bancheta și spătarul ca un accent puternic din material textil roșu.

Dormitorul fetiței este grupat ca un tot unitar – dressing și birou, dormitor și spațiu de lectură. Mobilierul simplu, realizat pe comandă, oferă suficient spațiu de depozitare, îmbinând atât esteticul cât și funcționalul.

Zona de lectură, amenajată chiar în fața geamului, este mobilată cu strictul necesar, iar nuanțele draperiei și tapițeria băncuței sunt asortate cu restul ambinetului.

Peretele din zona patului si biroului a fost personalizat cu ajutorul culorii tapetului aplicat. Nuanța de mov a fost aleasă în concordanță cu restul amenajării.

Dormitorul matrimonial este simplu și ordonat, personalizarea încăperii realizându-se prin intermediul nuanțelor de accent ale decorațiunilor. Zona de machiaj de lângă geam servește atâta ca masă de toaletă cât și ca birou.

După renovare, apartamentul este unul luminos, cald, un loc relaxant. Am obținut spații de depozitare generoase prin mobilier discret, funcțional și cu aspect plăcut. Nuanțele îndrăznețe, precum și iluminarea artificială din fiecare încăpere sunt detaliile care fac diferența.

 

Sursa poze: iDecorate