Categories
Design Idei

Home spa: transformă-ți baia într-o oază de relaxare

Fiecare dintre noi își dorește ca zilele solicitante să se sfârșească cu o sesiune de relaxare supremă – pentru unii relaxare înseamnă să vizioneze un film, pentru alte persoane o cină bună este fix ce au nevoie. Și mai sunt unele persoane pentru care relaxarea înseamnă un duș fierbinte. Dar ce ar fi să duci totul la un alt nivel și să amplifici atmosfera de destindere? Noi ți-am pregătit câteva sfaturi și idei pentru a-ți transforma baia într-o adevărată oază de relaxare și să te bucuri de o sesiune de spa chiar la tine acasă!

Amenajare baie – proiect design interior casă Cotroceni

Organizare și curățenie

Într-o baie dezorganizată nu ai cum să te relaxezi. Așa că pregătește oaza de relaxare igienizând toate obiectele sanitare și depozitând toate produsele de curățenie și produsele de îngrijire în dulapuri. În cazul în care spațiul de depozitare nu este foarte generos, alege câteva coșulețe decorative în care să depozitezi produsele cosmetice. Evită să ții pe marginea căzii toate produsele pe care le foloseti pentru că deranjează vizual și, în plus, spațiul va fi foarte încărcat. Pentru zona de spa la tine acasă ai nevoie de un spațiu aerisit și liber care să te inducă într-o stare de relaxare.

Organizare și amenajare baie – proiect design interior apartament 4 camere București

Podea și pereți în nuanțe neutre

Dacă îți dorești reamanejarea băii, ține cont de gresia și faianța pe care o alegi. Nuanțele neutre, naturale sau cele care imită lemnul ori piatra naturală crează o atmosferă plăcută și caldă. Optează pentru gresie care imită lemnul sau piatra, iar dacă nu ai în plan reamenajrea băii, câteva pietre lângă cadă sau un covoraș din lemn sunt alegeri perfecte!

Placarea pereților și a podelei cu piatră și marmură – proiect de amenajare interior apartament 3 camere București

Obiecte sanitare

Dacă te afli în procesul de amenajare a băii, alege obiecte sanitare cu funcții speciale care să-ți transforme baia într-un adevărat spa. Desigur, cada este cel mai important element, așa că alege una cu hidromasaj. Dacă preferi dușul sau pur și simplu spațiul nu-ți permite să optezi pentru o cadă, alege un duș cu sisteme cu jeturi de apă ca o ploaie sau cascadă.

Amenajare baie – proiect design interior casă Mogoșoaia

Elemente din natură

Există o multitudine de plante care iubesc umiditatea, așa că poți aduce natura în baia ta și să amplifici atmosfera de relaxare. De asemenea, poți opta pentru scoici și pietre pe care le poți pune pe marginea căzii, un taburet sau o scară de lemn pe care să aranjezi câteva flori sau lumânări parfumate.

Proiect de amanejare baie – interior vilă interbelică București. Materiale naturale pentru un decor minimalist

 

Pentru un plus de relaxare, aprinde câteva lumânări parfumate, pregătește uleiuri esențiale și un spumant de baie, câteva prosoape pufoase și playlist-ul tău preferat și ești gata spa!

 

Sursa poze: iDecorate