Categories
Design Noutati

Amenajare salon de înfrumusețare – Beauty Salon Jovsky – Floreasca Bucuresti

În ceea ce privește amanejarea unui salon de beauty, aceasta trebuie să îndeplinească câteva condiții: pe lângă serviciile personalizate ale salonului, atmosfera și decorul au o contribuție importantă atunci când vorbim de starea de bine și de relaxare a clienților. Detaliile sunt foarte importante – de la intrare și “bună ziua”, pană la culorile folosite în amenajare. Mai jos vă prezentăm propunerea noastră de amenjare pentru Salonul Jovsky, amenajare ce a fost finalizată anul trecut.

În această amenajare am mizat pe împletirea a două concepte: Feng Shui și design-ul industrial. Potrivit fiolozofiei chinezești Feng Shui, o amenajare interioară nu este doar o simplă amenajare a unor obiecte într-un spațiu. Din contră, are un impact puternic asupra vieții cotidiene. Asta ne-am dorit și noi să realizăm: am ținut cont de nevoile, necesitățile și particularitățile unui salon de înfrumusețare și am valorificat fiecare spațiu, studiind culorile și texturile.

Astfel, pentru decorul industrial am folosit nuanțe de gri ca și culori de bază pe care le-am scos în evidență cu ajutorul plantelor și accentelor verzi (licheni și plante decorative) dispuse în spațiu astfel încât să creeze contraste dar, în același timp, să respecte principiile Feng Shui – întărirea comuniunii omului cu natura și echilibrul. Pentru a evidenția stilul industrial, am apelat la mai multe elemente; am folosit materiale naturale și am ales o placare ceramică care imită betonul. În afară de culori, am mizat și pe texturi, astfel am ales că capitonăm unul dintre stâlpi cu un panou tapițat decorativ. Zona de manichiură și pedichiură am scos-o în evidență prin amplasarea unui tablou cu licheni decorativi, iar zona centrală de insulă am evidențiat-o printr-o compoziție de oglinzi și plante.

Fiind un salon de beauty, amenajarea a trebuit să întrunească câteva reguli. Una dintre ele și cea mai importantă a fost crearea de zone de lucru. Acestea au fost realizate cu ajutorul luminii și al oglinzilor fără a diminua dimensiunile spațiului.

Pentru că este un spațiu cu o suprafață nu foarte generoasă, a trebuit să delimităm oarecum zonele. Astfel, am ales să delimităm printr-un separator din oglinzi care mărește vizual spațiul și care îți dă impresia de un spațiu amplu și vast. Pentru un plus de culoare am mai adăugat ocru dar ne-am limitat doar la câteva culori pentru a nu încarcă vizual spațiul.

 

Un alt element foarte important l-a constituit lumina, ea aducând vivacitate și o stare de bine întregului spațiu. Fiind un salon de înfrumusețare, iluminatul trebuie să fie unul special. Astfel, am folosit sisteme de iluminat specifice pentru fiecare zonă în parte. În funcție de zonificarea spațiului (zona de diagnostic, zona de răsfăț a clientelor, zona de lucru, zona de manichiură și pedichiură), iluminatul a fost creat astfel încât să nu deformeze culorile și să evidențieze cât mai mult procedeul respecitv.

Așadar, pentru Salonul Jovsky am realizat o amenajare industrială împletită cu filozofia Feng Shui care presupune echilibru. Noi am obținut echilibrul spațiului prin îmbinarea culorilor și prin aducerea în fiecare zonă, în diverse forme și nuanțe, cele cinci elemente esențiale ale vieții: lemnul, focul, pământul, metalul și apa.

 

Sursa foto: iDecorate