Categories
Design Noutati

Casă unifamiliala – 250 mp Bucuresti

Seria articolelor “our work” continuă. Astăzi am ales să vă prezentăm casa unei familii din București, un cuplu tânăr cu două fetițe. Proprietarii și-au dorit ca locuința lor de 250 mp organizată pe 2 niveluri și mansardă să fie amenajată modern și elegant, cu câteva note clasice. Dar haideți să vedeți ce a ieșit!

Locuința este una foarte bine zonificată, împărțită destul de tradițional – la parter regăsim zona de zi formată din living, bucătărie, dining și un grup sanitar pentru oaspeți; la etaj regăsim zona de odihnă cu dormitorul matrimonial cu dressing și baie proprie, camera fetelor cu dormitor și o cameră de joacă, la care se adaugă și baie proprie. La mansardă am creat o zona de hobby – este o bucătărie secundară în care se reunesc și se bucură de terasa generosă pe care o au la ultimul etaj

Casa beneficiază de un spațiul generos și foarte bine compartimentat dar și de suprafețele mari vitrate și de o luminozitate aparte, așadar am ales să valorificăm aceste lucruri prin punerea în valoare a diferitelor zone.

Bucătaria este deschisă către zona de dining și living, o zonă care se bucură de o luminozitate aparte și de o suprafață vitrată foarte generoasă; astfel a trebuit să o integrăm foarte bine în amenajarea parterului și să fie gândită că un concept unitar. În zona de bucătărie am ales mobilier profilat pentru o notă în plus de elegantă, o faianță cu pattern special și câteva elemente metalice și accente cuprate pentru a da o notă mai caldă amenajării.

Pentru a separa oarecum bucătărie propriu-zisă de restul parterului, am ales să creăm o zona de bar pentru zona de mic dejun.

Living-ul și zona de dining sunt orientate spre grădina și dispun de o luminozitate aparte. În zona de dining am ales să facem un mix între modern și elemente clasice. Astfel am optat pentru o masă cu un blat de lemn, mai industrial și scaune din metal cuprat. Pata de culoare de la parter este dată de canapeaua într-o culoare deosebită, un turquoise. Ca textură am ales catifeaua pentru un plus de elegantă și confort.

În grupul sanitar de la parter am ales plăci hexagonale albe, negre și gri, pe care le-am pus atât pe perete cât și pe pardoseală, în combinație cu o nuanță de galben solar pentru pereți.

Pentru că orice amenajare reușită are continuitate chiar dacă zonele sunt diferite, și în acest caz zona dedicată odihnei (etajul) este o continuare firească a parterului.

Dormitorul matrimonial este și el gândit în aceeași notă elegantă pe care am abordat-o la pater. Am ales un pat tapițat, un tapet cu model marocan și corpuri de iluminat în ton cu tapetul. Întregul spațiu l-am pus în evidență prin folosirea de accente metalice și culori.

Camera fetelor a trebuit să fie specială pentru că făceau tranziția de la un apartament la o casă și atunci trebuiau să se regăsească în această cameră. Am ales să o decorăm în tonuri de roz pal și de alb fără să aglomeram spațiul, creând o atmosferă mai cozy prin materiale și texturi.

Un element inedit în această amenajare este rășina epoxidică cu ajutorul căreia băile au fost transformate în spații surprinzatorare. Pentru baia fetelor am ales pardoseală tratată cu rășină epoxidică de un roz pudrat pe care am scos-o în evidență prin alăturarea unor plăci naturale 3D bej deschis. În baia matrimonială am ales pardoseală tratată cu rășină epoxidică turcoaz, un mozaic cu model marocan, tonuri de alb perlat și turcoaz.

Amenajarea casei a durat câteva, iar decorul rezultat este unul modern și elegant, armonios și funcțional, care cu siguranță va rezista în timp. Speram că v-au inspirat ideile din această amenajare!

 

 

Sursa foto: iDecorate