Categories
Idei

Idei inedite de amenajare a spațiului de sub scările interioare

În fiecare casă există “spații pierdute”, locuri care nu ne sunt neapărat la îndemână. Unul dintre aceste spații este zona de sub scările interioare, deseori un spațiu mic și întunecat însă cu posibilitatea de a-l amenaja funcțional. Dacă și în casa ta există spațiu sub scările interioare și te-ai întrebat cum l-ai putea amenaja, am pregătit câteva soluții și idei în funcție de necesități.

De cele mai multe ori, locul de sub scara interioară se află în prelungirea living-ului sau a bucătăriei și cel mai bine ar fi să îl tratezi ca fiind parte din încăperea respectivă. Locul de sub scara interioară adiacentă living-ului poate găzdui o canapea sau un minibar; dacă spațiul de sub scară este în prelungirea bucătăriei, atunci poți transforma locul într-o debara.

Amenajează biblioteca mult visată

Aceasta este cea mai la îndemână opțiune când vine vorba de spațiul de sub scările interioare. Indiferent dacă alegi rafuri simple, modulare sau pur și simplu optezi pentru un corp cu etajere, cu siguranță biblioteca va avea un farmec aparte.

Creează un colț de relaxare și de citit

Dacă spațiul îți permite ca pe lângă bibliotecă să amenajezi și un loc de citit, de relaxare, atunci decorul este complet. Adu lângă bibliotecă un fotoliu confortabil, taburetul pe care să îți sprijini picioarele și o veioză cu picior înalt sau un lampadar. Dacă spațiul este mai mic, poți să te rezumi și la o banchetă cu spătar pe care să o faci confortabilă cu câteva perne decorative.

Transformă locul gol de sub scara interioară în spațiu de lucru

În loc să transformi o întreagă cameră în birou, de ce să nu economsesti spațiul? Ai o multitudine de variante pentru amenajarea zonei de lucru sub scările interioare – poți monta un blat orizontal între perete și trepte, poți opta pentru un birou pliabil sau un birou cu rafturi laterale. Adaugă un scaun comod, o veioză sau un lampadar și ești gata de lucru!

Amenajează o debara

Spațiul de sub scările interioare poate fi folosit și pentru a amenaja o debara astfel încât să depozitezi toate obiectele care nu vrei să-ți stea în cale – aspirator, fier de călcat, masă de călcat; poți opta pentru un mobilier cu rafturi și sertare, ori poți alege mobilier deschis, montând câteva polițe de perete.

Transformă spațiul într-un dulap pentru haine sau încălțăminte

Ideal pentru depozitarea pe verticală, poți crea sub scări un spațiu special pentru geci, paltoane, sacouri și încălțăminte. Alege un dulap lucrat la comandă pe dimensiunile specifice spațiului.

Spațiu pentru biciclete

Dacă eșți pasionat de ciclism, cu siguranță ai o bicicletă. Poți să o depozitezi fără grijă în spațiul gol de sub scările interioare. Ai nevoie de câteva cârlige speciale de agățat; restul ține de imaginația ta.

Așadar, spațiul de sub scările interioare poate fi amenajată într-o multitudine de feluri, trebuie doar să identifici necesitatea principală a locuinței și dimensiunea spațiului. Odată stabilitate aceste lucruri, nu mai ai nevoie decât de inspirație și de mobilierul adecvat. De ce trebuie totuși să ții cont înainte de a începe amenajarea propriu-zisă este că lumina este foarte importantă; dacă instalația electrică nu a fost prevăzută de la început, trebuie să ai în vedere acest aspect.

 

 

Sursa foto:

Pinterest