Categories
Design Idei Noutati

Ultimele pregătiri de Crăciun – amenajarea mesei

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, sărbătoarea care ne aduce împreună și adună toată toată familia în jurul mesei îmbleșugate. Iar amanajrea mesei de Crăciun devine principala preocupare înainte că toată familia să se adune în jurul aceleași mese. Dar cum amenajăm masă astfel încât să îi dăm un aer festiv? Am pregătit noi câteva idei care să te inspire.

Amenajarea în stil rustic

Abordarea rustică în amenajarea mesei de Crăciun pune accent pe simplitate și pe conexiunea cu natură. Totul este natural, de la decorațiuni până la șervețele și fața de masă. Așadar, în loc de ornamente strălucitoare, alege ghiveci cu brăduți, conuri, crenguțe de brad sau felii portocale uscate. Optează pentru față de masă și șervețele din in sau bumbac, vesela alege-o albă, simplă, fără elemente decorative și pahare simple, din sticlă. Pentru a completa tabloul rustic, alege tacâmuri aurii și sfetnice aurii cu lumânări albe decorate cu crenguțe de brad.

Amenajare clasică – roșu și auriu

Această amenajare este cea aleasă de majoritatea dinte noi, combinația de roșu și auriu fiind specifică sărbătorilor de iarnă. Pentru abordarea clasică roșu-auriu, începe cu o față de masă bej și suporturi de farfurii bej. Completează cu șervețele textile roșii care contrastează suporturile de farfurii și fața de masă. Alege veselă albă cu decor auriu și tacâmuri tot aurii. Poți opta pentru pahare de sticlă simple sau cu decor auriu. Ca decorațiuni, poți opta pentru sfetnice simple aurii și lumânări albe, iar în jurul lor poți crea aranjemente din crenguțe de brad, conuri și globuri mici roșii.

Amenajare modernă

Abordarea modernă în amenajarea mesei de Crăciun este ceea ce numim acum „lifestyle modern” – simplitate și rapiditate. Ai nevoie de o față de masă albă din bumbac (nu trebuie să îți faci griji dacă nu este călcată), iar pentru a crea un punct de interes alege o bucată de material într-o nuanță neutră pe care să o decorezi cu crenguțe de brad sau conuri. Poți decora șervețele de masă cu crenguțe de brad sau globuri mici pe care să le legi cu o bandă aurie, iar pentru veselă alege farfurii albe cu forme pătrate și linii elegante. Optează pentru pahare simple, de sticlă și tacâmuri aurii. Completează decorul cu sfetnice aurii și lumânări albe cu accente aurii.

Așadar, tot ce trebuie să faci este să alegi o abordare care să se potrivească cu decorul casei tale, apoi alege culorile, texturile și finisajele și echilibrează totul într-un aranajement care să îi surprindă pe cei dragi.

 

 

 

 

Sursa foto: Pinterest