Categories
Design Noutati

Amenajări interioare în sezonul rece – texturi și culori

Odată cu venirea sezonului rece, avem tendința să petrecem mai mult timp în casă. De aceea suntem tentați să ne amenajăm propriul paradis cozy și armonios unde să ne simțim bine.

Există foarte multe detalii de care să ținem cont în amenajările interioare în sezonul rece, de la stiluri (rustic, clasic, modern) și cromatică (culori neutre sau dimpotriva, culori extravagante), până la spațiul și nevoile noastre. Noi considerăm că cele mai importante aspecte în amenajarea unui decor pentru sezonul rece sunt culorile su texturile.

Focus pe texturile naturale

Texturile și materialele diverse oferă o notă aparte oricărei încăperi. Fie că ne referim la mobilier sau decorațiuni, sezonul rece ne inspiră să alegem materiale naturale pentru că acestea conturează un mediu calm și cozy.

Lemnul și pielea sunt materialele care transmit cel mai bine atmosfera călduroasă și oferă un plus de autenticitate unei încăperi. Dacă lemnul poate fi ușor adaptat pentru mobilier, acesta îmbinandu-se foarte ușor cu alte tipuri de texturi și culori, pielea este dedicată covorașelor pe care le poți pune ori pe pardosea, ori pe scaune și fotolii. Pe lângă lemn și piele, poți integra și texturi de tipul pietrelor sau cărămizilor, oferind un aspect industrial încăperii.

Dacă ne referim la decorațiuni, ornamente sau accesorii, tricotajele din bumbac, in sau mohair ori catifeua și cașmirul sunt texturile care crează cel mai bine atmosfera primitoare și cozy. Catifeaua, spre exemplu, poate fi folosită pentru draperii, perne decorative sau cuverturi, iar pentru un contrast interesant, poți combina mobilierul din lemn cu decorațiunile din catifea.

Gama de culori

Gama de culori pentru amenajările interioare în sezonul rece este foarte diversificată. Persoanele care preferă un stil rustic și minimalist pot opta pentru alb sau nuanțe de bej, maro și gri. În schimb, pentru iubitorii de culori, paleta cromatică pleacă de la portocaliu aprins și burgundi până la galben muștar sau arămiu. Contrastele de culoare aduc o notă aparte spațiului – spre exemplu putem alege să adăugăm langa mobila închisă la culoare decorațiuni și accesorii în culori aprinse. Verdele închis poate fi și el prezent în amenajările interioare în sezonul rece, combinat cu nuanțe închise de maro sau cu tonuri de bej. Poți să adaugi accente de verde într-o încăpere prin draperii, paturi sau perne decorative.

Idei de amenajare a locuinței în sezonul rece

–       Acoperă patul cu o pătură pufoasă, perfectă pentru a o folosi când vrei să citești o carte și să bei o cană de ceai. Alege culori în concordanță cu cele de afară (arămiu, galben sau bej) sau poți opta pentru imprimeuri rustice;

–       Adaugă pernuțe decorative în nuanțe de verde închis, burgundi sau galben pe pat sau canapea și plasează pe fotoliu o pătură tricotată;

–       Schimbă draperiile cu unele noi, în nuanțe de portocaliu, verde închis, tonuri de auriu și arămiu, culori care vor aduce cu siguranță atmosfera de toamnă în casă;

–       Adaugă un strop de coziness camerei cu un covor pufos într-o culoare neutră;

–       Optează pentru lumânări pe care să le aprinzi în serile târzii de toamnă și iarnă – sfetnicele burgundi sau într-o nuanță de verde închis vor aduce cu siguranță o notă sofisticată încăperii;

Așadar, lasă-te inspirat de o atmosfera rustică și de cadrul natural pe care sezonul rece ni-l oferă și adoptă aceste elemente în amenajarea interioară a locuinței, folosind-te de texturi și culori.

Sursa poze: Printerest