Categories
Design Noutati

Our work – amenajarea unei case de 250mp in Bucuresti

În momentul în care ajungi să ai o familie, toată atenția se îndreaptă asupra ei și îți dorești să îi oferi tot ce e mai bun și mai frumos. Iar o casă mare și primitoare este cu siguranță în fruntea listei. Astăzi vă prezentăm casa unui cuplu, tineri părinți cu 2 copii și un cățel. Ei și-au dorit ca locuința de 250mp, dispusă pe 2 nivele și subsol să fie amenajată modern și actual, cu accente elegante. Și-au dorit un spațiu echilibrat și unitar, cu multă lumină. Haideți să vedem ce-a ieșit!

Casa de 250mp este organizată pe 2 nivele și subsol. La parter se află living-ul și zona de dining, bucătăria, camera de oaspeți și o baie. La etaj se află 3 dormitoare și 2 băi, iar subsolul este folosit că spațiu tehnic și cameră de hobby. Nu au fost aduse modificări în ceea ce privește compartimentarea, însă s-a lucrat la funcționalitate. Astfel, în funcție de camera și de destinația ei, am pus accent pe sporirea gradului de confort atât prin folosirea unor finisaje de calitate cât și prin eficientizarea spațiilor.

Proprietarii și-au dorit o amenajare modernă cu accente elegante, cu o cromatică neutră; pentru copii (cele 2 fete) și-au dorit ca dormitoarele lor să reflecte vârstele și personalitatea lor.

Living

Living-ul este una dintre cele mai luminoase spații din casă, așa că i-am acordat o atenție deosebită. Spațiul se deschide către terasă, curte și bucătărie prin intermediul unor uși duble din sticlă. Pentru a profita luminozitatea aparte de care beneficiază living-ul, dar și pentru că spațiul este orientat către grădina, am optat pentru perdele din voal alb, fără draperii.

Am amenajat living-ul în jurul a două elemente pe care proprietarii și le-au dorit integrate: șemineul pe lemne și pianina. Am pus în valoare aceste piese deosebite prin cromatica aleasă, dar și prin notele elegante și clasice date de finisaje. Tonurile de bej și gri dar și albul sunt nuanțele alese pentru amenajarea acestui spațiu. Eleganta living-ului este dată în principal de canapeaua de catifea gri și de cele două fotolii spațioase amplasate în zona cea mai luminoasă a living-ului.

Living-ul se continuă cu zona de dining pentru care am ales o masă albă de lemn și scaune albe cu tapițerie bej.

Dormitor matrimonial

Și dormitorul principal dispune de aceeași luminonizate aparte. Astfel că în amenajarea camerei am ales să folosim alb și tonuri de bej, cu un accent cromatic de lila pe unul dintre pereții camerei. Mobilierul ales este simplu, care nu încarcă spațiul și care, de altfel, este în concordanță cu personalizatea proprietarilor. Patul tapițat cu piele și corpurile de iluminat cu accente aurii, aduc un plus de elegantă dormitorului.

Dormitoare copiilor (fete)

Cea mai importantă dorință a proprietarilor a fost referitoare la amenajarea dormitoarelor celor două fete ale lor.

Și-au dorit camere care să fie în concordanță cu personalitatea lor și care să le reflecte pasiunile.

Așadar, fata cea mare este pasionată de sport, așa că am creat o zonă pentru amplarea unui spalier chiar în dormitor.

Fata cea mică este pasionată de desen, așa că am amenajat un perete vopsit cu vopsea pentru cretă/ tablă de scris, pe care să poată desena. Am aplicat vopseaua inclusiv pe ușa, transformând asftel camera într-o imensă tablă de scris și desenat.

 

Pentru ambele camere am creat spații de depozitare pentru cărți, realizând astfel o biblioteca în care își pot depozita toate cărțile. Ambele camere au fost amenajate în cromatică bej-alb, cu accente de albastru și bleu, culori liniștitoare și potrivite pentru dormitoare și spații de recreere.

Bucătărie

Bucătăria a fost amenajată în ton cu living-ul, plecând de la un element clar stabilit – insula. Astfel, insula centrală folosește atât că spațiu de gătit sau de luat masa, cât și ca zonă de lucru. Pentru un maxim de eleganță de modernitate a spațiului, cromatica folosită este alb-negru. Am profitat de toată dimensiunea bucătăriei pentru a crea un spațiu funcțional și modern.

Hol și zona scărilor

În hol am creat spații de depozitare, un cuier și o băncuță anexe dressing-ului existent la parter. Pentru zona scărilor am optat pentru o cromatică neutră, tonuri de arămiu și alb, tocmai pentru a continua același stil în care am amenajat întreaga casă.

Grupuri sanitare

Băile sunt amenajate modern, cu accente elegante, creând astfel o zona de relaxare și spa. Dimensiunea spațiilor ne-a permis să adăugăm cadă, 2 chiuvete și spații de depozitare. Am ales cormatica de bej, alb și maro, cu accente de albastru în cazul unei băi și accente de gri în cazul alteia.

Surse foto: Idecorate