Categories
Design Idei

Cum amenajezi o garsonieră

Provocarea cea mai mare atunci când vrei să amenajezi o garsonieră este aceea de a valorifica spațiul limitat și de a-l folosi cât mai bine și de a nu-l aglomera inutil. Mai jos va prezentăm câteva trucuri pentru amenajarea cât mai funcțională a unei garsoniere.

Culori

În momentul în care alegi culoarea pentru o garsonieră, trebuie să știi că orice culoare deschisă va mări vizual spațiu și va lăsa impresia de un decor luminos și aerisit. Așadar, alege nuanțe deschise atât pentru pardoseală cât și pentru mobilier, pereți sau obiectele de decor.

Cu alb nu ai cum să dai greș, fiind o culoarea potrivită oricărui stil de amenajare. Însă poți opta fără griji și pentru nuanțe de bej, roz pal, galben sau gri pentru un decor mai deosebit. Pentru camerele lungi și înguste, un truc pe care îl poți folosi este să vopsești cel mai îndepărtat perete într-o culoare închisă pentru a crea un efect de profunzime spațiului. Trebuie doar să ai grijă să alegi o gamă cromatică coerentă pentru mobilier și decorațiuni.

La fel ca și pentru pereți, alege nuanțe deschise de maro, gri sau bej pentru pardoseală pentru a crea un spațiu luminos și relaxant. Dacă alegi un covor, optează pentru unul uni, fără detalii sau pattern-uri mărunte.

Mobilier

În ceea ce privește mobilierul, cel mai indicat este să alegi mobilier practic, ușor, care să poată fi mutat fără efort dintr-o parte în altă a camerei. Alege obiecte de mobilier cu adevărat utile și optează pentru modele simple și linii drepte care să nu aglomerează spațiul. Astfel îți vei amenaja garsonieră într-un decor atractiv, funcțional și util în același timp.

Soluții practice

Ținând cont de faptul că o garsonieră presupune o combinație între living și dormitor, bucătăria și baia fiind separate, mobilarea se face întotdeauna ținând cont de dimensiunea spațiului, dar și de compartimentare. Așadar, înlocuiește patul cu o canapea extensibilă, masa de cafea cu o masă înaltă extensibilă și alege scaune rabatabile. Pentru dressing, alege un dulap care să se întindă pe un perete întreg, cu o adâncime de maxim 20 cm, și uși glisante cu oglinzi. Astfel, ai suficient spațiu de depozitare, iar oglinzile te vor ajuta să oferi profunzime spațiului. Dacă mai rămâne spațiu, poți amenaja un colț de relaxare cu un balansoar, un fotoliu confortabil sau un birou mic că spațiu de lucru.

Pentru mobilierul de bucătărie principalul atu trebuie să fie practicabilitatea. Așadar, știi că ai nevoie de suficient spațiu pentru a depozita toate ustensilele, farfuriile și țigăile. Pentru a economisi spațiul, încorporează electrocasnicele în mobilier. In bucătărie alege corpuri de mobilier cu uși simple, netede si fără mânere supradimensionate, care se deschid ușor printr-o simpla apăsare.

Amenajarea unei garsoniere are la baza reguli clasice de design interior, însă ai nevoie și de puțină creativitate pentru a personaliza decorul. Însă atâta timp cât ții cont de dimensiunea spațiului și de nevoile tale, trucurile de mai sus te vor ajută să îți amenajezi garsonieră astfel încât să creezi un spațiu primitor și funcțional.

Sursa poza: Pinterest