Categories
Design

Our work – amenajarea unui apartament de 3 camere pentru un cuplu

Continuăm seria de articole “our work”, de data aceasta cu povestea amenajării integrale a unui apartament de 3 camere pentru un cuplu, conceptul amenajării gravitând în jurul veseliei și bucuriei pe care ni le-au insuflat proprietarii.

Deși deadline-ul părea imposibil (2 luni pentru renovarea integrală, inclusiv schimbarea instalațiilor, finisaje și comanda mobilierului) ne-am strâns laolaltă toată inspirația și dorința de a face încă 2 proprietari fericiți. Proprietarii și-au dorit un apartament primitor, cald și vesel, dar în același timp un spațiu optimizat.

Living
Pentru living am ales un dressing cu oglindă care este desfășurat pe toată lățimea camerei, o comodă TV cu spațiu suficient pentru depozitare, și o canapea dintr-un material deosebit. Cromatic, am mizat pe gri, albastru și alb, iar pentru peretele din spatele televizorului am optat pentru o textură de cărămidă albă.

Dormitorul matrimonial
Pentru dormitorul principal am optat pentru un pat mare cu headboard capitonat și spatiu de depozitare sub el. Peretele din spatele patului este placate cu cărămidă albă, iar cromatica aleasă pentru această camera este o combinație de alb și gri, cu accente de galben și turquoise. Comoda pentru televizor, cu multe sertare pentru depozitare, este și ea aleasă tocmai pentru a optimiza spațiul.

Al doilea dormitor
Dormitorul secundar a fost gândit ca un spațiu de relaxare și socializare. Am optat pentru aceeași cromatică de gri, alb și galben, cu câteva accente de turquoise. Corpurile suspendate au spațiu de depozitare ascunse, astfel încât nici nu îți dai seama că acele corpuri sunt dulapuri. Am ales și aici textură de cărămidă albă pentru unul dintre pereți, iar pentru un aspect industrial am ales lămpi de perete galbene din tablă.

Bucătăria
Deși la prima vedere este o bucătărie mică, simplă și fără corpuri suspendate, aceasta a făcut față cerințelor de depozitare. Pentru un design minimalist, am încorporate în mobilier mașina de spălat vase, frigiderul și cuptorul. Peretele din spatele mobilei este o faianță albă cu aspect de cărămidă, iar peretele de vis-à-vis de mobilă (cel din spatele mesei) este vopsit cu vopsea neagră pentru tabla de scris astfel încât proprietarii să își poată nota rețetele preferate sau programul zilnic. Și aici am optat pentru combinația de culori prezență în tot apartamentul – alb, gri și galben, cu accente de negru de această dată.

Baia
Baia  a fost amenajată astfel încât să creeze un spațiu minimalist și simplu, o oază de relaxare după o zi lungă de muncă. Am ales culori neutre (alb și gri) cu accente naturale de lemn. Toată atenția se îndreaptă spre gresia cu model oriental care creează acea atmosfera de spa la ține acasă.

A două baie este cea care deserveste dormitorul matrimonial. Am ales un dsign elegant si am folosit in amenajare placi ceramice gri ciment si albastru. Cromatica de alb și gri completează design-ul modern al încăperii. De data aceasta accentul a fost pus pe zona de dus -zona scoasa in evidenta prin placarea ceramica.

Sursa foto: iDecorate