Categories
Design Noutati

Design-ul italian: intre traditional si inovatie

[:ro]Putine locuri din lume spun atat de multe despre design, cum se intampla cu Italia. De la cladiri cu detalii impresionante care te poarta intr-o poveste in secolele trecute si pana la ultimele noutati in materie de ceramica, mobilier sau accesorii pentru interioare, toate reprezinta un loc al trecutului si prezentului in cea mai vizibila armonie.

La invitatia partenerilor nostri, Piastrelle Casa, am vizitat atelierele si fabricile ce furnizeaza intotdeauna produse de calitate in cele mai bune conditii de timp si manufactura. Iar cand am aflat ca vom vizita impreuna, timp de 3 zile, Milano si Verona, am stiut ca experienta va fi una creativa, si ca Italia inca ne mai poate surprinde, de fiecare data mai frumos si mai neasteptat.

Astfel, Milano ne-a asteptat cu inovatie in design, in showroom-ul Gessi – showroom dedicat obiectelor sanitare (http://www.gessi.it). Printre cazi si baterii pentru baie, solutii pentru spa-uri, fiecare cu un concept elegant si glam, am regasit o incapere impresionanta, amenajata pentru a permite clientilor sa experimenteze stilul nou si foarte creativ al renumitului design de interioare italian.

Producatorul de bucatarii Aster (http://www.astercucine.it/eng/# ) ne-a intarit crezul conform caruia locul in care se leaga cele mai multe prietenii este bucataria. Din acest motiv suntem atat de focusati pe finalizarea in pana la cele mai mici amanunte a acestei incaperi in toate proiectele noastre. Atentia la detalii pe care o regasim in toate showroom-urile italienilor a devenit eticheta de care se bucura aceasta industrie de succes. Iar Aster produce piese de mobilier ale caror finisaje ating perfectiunea, din lemn natur combinat cu metal, ce reprezinta cea mai noua linie lansata recent, simpla dar elegenta. Cu imbinarile mobilierului realizate la 45 de grade din materiale dintre cele mai bune din lume , producatorul italian este un trendsetter in design-ul de bucatarii.

Micul orasel Modenese gazduieste fabrica si showroom-ul Florim (http://www.florim.it/en/). Specializati in gresie si faianta cu un design in linii simple, arhitecturale, cu stocuri de peste 35 de milioane de metri patrati, Florim este unul dintre producatorii italieni recunoscuti global. Datorita tehnologiei impresionante pe care au dezvoltat-o in crearea de solutii ceramice, au integrat 4 branduri diferite dar care isi spun povestea in cel mai frumos mod.

Rex – http://www.rex-cerart.it/en/ este gama de lux, din materiale naturale si pretioase, gama din care se pot realiza placari din marmura, piele, lemn si piatra. Fiecare produs folosit corect creeaza un spatiu plin de stil si eleganta, stil pe care din ce in ce mai multi designeri il abordeaza in proiectele actuale.

Floor Gres: http://www.floorgres.it/en/, Cerim – http://www.cerim.it/en/, Casa dolce casa- http://cdccmd.florim.it/en/ sunt completarile pentru amenajari cu solutii pentru proiectele simple, rezidentiale high-end in armonii vizuale prin combinarea materialelor naturale de diferite texturi si culori.

Completarea ideala a vizitei in Italia poarta semnatura Imola Ceramica, un loc ce se defineste ca echilibrul perfect intre inovatie si traditie, asa cum a fost creata inca de la inceput. Cei 141 de ani de cand a fost turnata prima placa ceramica reprezinta confirmarea unei povesti italiene de succes. Showroom-ul cochet este imbinarea a doua stiluri, designul modern cu arhitectura veche, asa cum am intalnit o parte din exemple chiar printre locuintele din zona. Fabrica italiana produce modele unicat, elegante pentru arhitectura postindustriala in mai bine de 3000 de metri patrati. Calatoria in fiecare incapere este o reinventare a istoriei acestui loc in care oricare vizitator poate admira transformarea in etape si renovarea la care a fost supusa fabrica de sticla din secolului al XVIII-lea intr-un spatiu contemporan. Fiecare camera isi scrie povestea sa ca o trecere prin deceniile si perioadele istorice semnificative iar vizitatorul are sansa unei experiente tactile in diferite forme. http://www.imolaceramica.com/en/

Ultima zi ne-a intampinat cu aerul proaspat si tare de munte, in orasul iubirii si al arhitecturii de marca a Italiei. Verona, cu ale sale stradute pietruite si cladiri ce dateaza de mai bine de doua secole, cu povestea de succes construita de italieni in jurul Julietei, a fost completarea unei excursii impresionante. Iar placile ceramice, expozitiile florale si detaliile de design sunt implementate cu succes in fiecare loc in care pasesti in Verona. Intr-o armonie perfecta, trecutul reuseste sa nu para deloc demodat in fata evolutiei tehnologice si a trend-urilor mondiale, setate tot de italieni.

Toate produsele vizionate si intreaga experienta capata astazi contur in noul showroom Piastrelle Casa, showroom care se bucura de noutati in materie de mobilier si decoratiuni, pastrand varietatea si calitatea produselor de ceramica ce ne-au impresionat dintotdeauna.