Categories
Design Idei Noutati

Pardoseala din rasina epoxidica in design-ul de interior

Recent am dezvoltat un proiect de design pentru un apartament de 3 camere dintr-un cartier bucurestean, asupra caruia ne-am focusat idei pe care le-am implementat pentru prima data.  Pardoseala din rasina epoxidica este pentru noi o experienta surprinzatoare si o alegere inspirata.

resin4     sp_02a

Pardoselile din rasina epoxidica reprezinta solutii durabile atat pentru proiectele industriale, comerciale si mai nou, rezidentiale. Daca in alte state din vestul Europei sau in America, acest gen de podele sunt implementate cu succes in proiectele de design, in Romania abia recent ne putem bucura de aceasta varianta.

resin2     resin3     resin1

Rasina are avantajul de a fi o suprafata extrem de dura, cu un grad ridicat de flexibilitate in conditii de stres, oferind durabilitate sub impactul si socul termic. Acest tip de pardoseala a devenit populara in special datorita aspectului glam dar si a calitatilor si avantajelor sale. Astfel, castiga teren fata de suprafetele conventionale, precum parchetul sau gresia, fiind initial o abordare recomandata pentru bucatarii.

00131     DSC_1519     scan_002BIG

Igiena si intretinere

Fiind o suprafata continua, fara praguri, despartituri sau linii de separare, ofera o bariera impenetrabila si permite o curatare eficienta si usoara.

 

Atractivitate si siguranta

Design-ul pardoselii poate cunoaste nenumarate variante, atat de culoare cat si de suprafata. Fie ca alegem o gama diversa de culori sau de modele, cu siguranta atractivitatea acestei suprafete este de necontestat. In  ceea ce priveste siguranta, o varianta anti alunecare poate fi realizata prin adaugarea agregatelor cu granulometrie in stratul de baza.

artistic-resin-floors-2-resin-flooring  Immagine-020  Immagine-028      

Costuri scazute pe termen lung

Podeaua din rasina epoxidica ofera o solutie rentabila pe termen lung datorita durabilitatii foarte ridicate, designerii de interior recomandand-o si datorita acestei calitati.

Daca initial aceasta varianta pentru amenajarea locuintei nu putea fi luata in calcul, designerii au dezvoltat o serie de proiecte impresionante pentru incaperi dintre cele mai diverse, fie ca vorbim de suprafete ridicate sau de apartamente mai putin spatioase. Iar rezultatele sunt dintre cele mai frumoase si inspirate, cu detalii  de design unice si foarte actuale.

IMG_6524    modica_01