Categories
Design Idei

Culori recomandate pentru camera copilului

Psihologia culorilor pentru camera copilului.

Aflați cum culorile pot afecta comportamentul copilului.

Cand decoram o camera , alegem culorile in functie de preferintele noastre.De multe ori este ok, dar, alegerea culorilor in design-ul de interior nu este o treaba chiar atat de simpla. Fiecare culoare are efecte diferite asupra corpului uman si a mintii si este important sa se ia în considerare acest aspect, mai ales atunci cand subiectul amenajarii interioare il constituie camera bebelusului.

Aflați cum culorile influenteaza dezvoltarea si comportamentul copilului si alegeti culoare potrivita pentru camera ei/lui.

CULORI CALDE

1
Schema moderna de culori

Culorile calde stimulează de obicei mintea si energizeaza corpul. Cu ajutorul lor, spatiile mari devin calde si primitoare. Cu toate acestea, ele nu sunt deosebit de relaxante, astfel încat acestea nu sunt recomandate pentru a fi folosite in camerele copiilor foarte energici..

2
Folositi un accent portocaliu pentru a da o nota moderna spatiului amenajat
3
Pentru un decor echilibrat, combinati nuante calde si reci.

Cald, reconfortant si confortabil, portocaliul este o culoare ce stimuleza si inspira interactiunea sociala si comunicarea. Cu toate acestea, prea mult portocaliu, mai ales daca este o nuanta puternica, poate fi supra-solicitant .

GALBEN

4
Folositi galbenul in combinatie cu o culoare neutra cum ar fi griul pentru a mai diminua intensitatea.
5
joaca-te cu diferite nuante de galben si un dram de albastru pentru contrast in amenajarea interioara a cemerei.

Galbenul este o culoare vesela si energica care da camerei un aspect insorit si stralucitoar. Este o culoare asociata cu fericirea. In funcție de nuanta si intensitate, galbenul subtil stimuleaza concentrarea in timp ce nuantele stralucitoare poat stimula memoria .

ROSU

6
Utilizati rosu doar ca o culoare de accent in combinatie cu culori reci

Rosul este una dintre culorile care nu sunt recomandate pentru camera copilului, culoarea fiind asociata cu agresivitatea, incapacitatea de concentrare si cauza durerilor de cap. Desigur, acest lucru se intampla daca doar daca este utilizat in exces. Dacs este utilizat corect, rosul poate avea de fapt efecte bune, cum ar fi energizarea corpului si cresterea capacitatii atletice.

ROZ

7
Un astfel de decor bogat in toate nuantele de roz poate fi ok, doar pentru o perioada scurta de timp.
8
O optiune mult mai buna este o combinatie echilibrata de roz si alb.

Aceasta este culoarea universal asociata cu lucruri de fetite si printese si nu este o coincidenta. Rozul este o culoare calmanta si relaxanta, evoca feminitate si empatie. Initial, aceasta are un efect calmant, dar poate duce la agitatie si anxietate, asa ca nu utilizati in amanajarea interioara numai roz.

CULORI RECI

Indraznet
Indraznet

Comparativ cu culorile calde, tonurile reci de obicei, au un efect calmant asupra corpului si a mintii. Sunt folosite in design-ul de interior deoarece creeaza spatialitate si confort. Cu toate acestea, nuantele intunecate, ar trebui utilizate cu moderatie, in amenajarile interioare pentru a evita crearea unei atmosfere sumbre.

ALBASTRU

10
Combinatia alb-albastru este excelenta daca doriti sa obtineti o amenajare interioara calma si senina.

Albastrul este opusul de rosului. Are un efect calmant, scade tensiunea arteriala si scade anxietatea si agresivitatea. Albastrul este, de asemenea, o alegere buna de culoare daca doriti sa creati un mediu rece intr-un loc cald si umed. Totusi, unele nuante specifice, cum ar fi gri-albastru, pot crea o ambianta mai degrabă trista.

VERDE

11
Verdele este o culoare calmanta si linistitoare deci nu puteti da gres daca o utilizati in amenajarea interioara a camerei.
Verdele este abundent in natura, folositi-l ca sursa de inspiratie
Verdele este abundent in natura, folositi-l ca sursa de inspiratie

Verdele este asociat cu natura si simbolizeaza sanatatea si bunastarea. Are un efect calmant asupra organismului, creste concentrarea iar unele studii arata ca poate creste chiar si capacitatea de citire. Aceste caracteristici fac din verde culoarea optima de utilizat indesign-ul interior pentru medii de studiu.

MOV

13
Movul preia din atributele culorilor rosu si albastru, dar depinde de nuanta utilizata.
14
Aceasta culoare este, de asemenea, plina de farmec si misteriosa, perfecta daca doriti sa creati o amanajare interioara cu un aspect mai sofisticat.

Culoarea este asociata cu regalitatea si luxul, dar si cu ințelepciunea si spiritualitatea. Nuantele pastelate, cum ar fi lilaul si lavanda sunt calmante si senine. in acelasi timp nuantele mai inchise pot fi dure si agresive.

ALB

15
In design-ul de interior adauga un pic de caldura unei amanajari albe prin folosirea unor culori pamantii subtile.
16
Sparge monotonia in amanajarea interioara prin utilizarea contrastelor puternice, cum ar fi alb-negru.

Angelic si pur, albul este asociat cu inocenta si promoveaza o atmosfera calma si racoroasa. Albul este de asemenea asociat cu secretomanie, modernitate, asa ca cel mai bine este sa adaugati amanajarii interioare o pata de culoare pentru a evoca deschidere, comunicare.

GRI

17
Cateva nuante subtile de roz, verde si violet pot crea o amanajare interioara echilibrata.
18
In design-ul de interior galbenul este culoarea de accent perfecta pentru a inveseli o amanajare interioara gri.

Chiar daca griul este perceput ca o culoare sumbra, trista si tulbure, evoca si alte emotii. De exemplu, griul inspira la contemplare si astfel are un efect calmant si relaxant. Totusi, in cea mai mare parte promoveaza singuratatea asa ca este de preferat sa fie utilizat in combinatie cu tonuri calde si culori luminoase in design-ul de interior.

NEGRU

19
Cel mai adesea, negrul este folosit la mobilier si amplasat in interioare luminoase.
20
Desi nu constituie o optiune conventionala in design-ul de interior, o amanajare mai inchisa pentru camera copilului poate fi relaxanta

Elementele negre se folosesc foarte rar in design-ul de interior al camerelor pentru copii. Este o culoare puternica si intunecoasa e trebuie folosita cu moderatie in amanajarile interioare. Este recomandat a se folosi in cazul in care camera are ferestre mari, multa lumina naturala si se recomanda utilizarea in combinatie cu nuante contrastante.

MARO

21
Utilizati contrastele in avantajul vostru pentru a evidentia anumite accente ale amanajarii interioare.

Pamantesc, cald si stabil, maroul este o culoare extraordinara pentru amanajarea interioara a unei camere de copii. Cu toate acestea, incercati sa utilizati fie maro inchis sau bej, pentru a evita crearea unui decor neplacut din cauza asociatiilor cu lucrurile urate si murdare.