Atunci când ai în vedere amenajarea unui apartament, recomandarea noastră este să ții cont de simplitate, în special dacă urmărești ca rezultatul final să fie un decor luminos, aerisit dar și funcțional. Iar acest lucru trebuie aplicat în toate spațiile din apartament astfel încât decorul să fie unul coerent. Pentru a exemplifica, am ales să-ți prezentăm un proiect recent finalizat, amenajarea unui apartament din București pentru o famile cu un copil. S-a dorit o locuință luminoasă și funcțională, simplă și minimalistă, dar cu accente pastel. Întregul spațiu este creionat de mobilier minimalist și finisaje simple ce pun în valoare încăperile, accente pastel și soluții de depozitare astfel încât să nu aglomerăm spațiul.
Proiect de amenajare apartament 3 camere București – decor minimalist cu accente pastel
Bucătăria este un spațiu separat, neavând deschidere către living. În locuințele de la bloc, bucătăriile nu sunt deloc mari, ceea ce ne-a făcut să optăm pentru mobilier realizat până în plafon, cu mânere frezate, în tonuri de verde și alb, astfel încât să nu îngreunăm spațiul dar fără a renunța la spații generoase de depozitare. Finisajele folosite sunt unitare și simple, completând perfect spațiul.
Living-ul, completat de zona de dining, prezintă multe spații de depozitare, atât la nivelul comodei TV cât și la nivelul mobilierului înalt prevăzut cu uși până în plafon. Tot ansamblul nu este deloc masiv, ci tratat simplu, cu mobilier alb, fără mânere, care devine astfel fundalul perfect pentru întregul spațiu. Imaginea de ansamblu a living-ului este una aerisită și ordonată.
De asemenea, elementele cu aspect natural, cum ar fi picioarele scaunelor din zona de dining, masa din zona de dining, riflajele de lemn din zona comodei TV, imprimă căldură și conturează un spațiu primitor și minimalist. Zona de dining este o completare a bucătăriei în ceea ce privește nuanțele alese – tonuri de verde, alb și maro natur. Living-ul este completat de o canapea roz pal care oferă dinamism spațiului și completează întreaga paletă cromatică.
Dormitorul matrimonial este aerisit, luminos și simplu. Deși camera este mică, nuanțele calde de verde, albul mobilierului și fereastra generoasă contribuie la realizarea unui ambient aerisit, odihnitor și primitor. Patul este încastrat în mobilierul alb cu accente de verde, cu mânere frezate, care imprimă senzația de ordine.
Dormitorul copilului este amenajat în acord cu vârsta și cu preocupările celui mic, adaptând paleta cromatică. Culoarea de baza aici este rozul pal, pe care am ales-o atât pentru pereții din zona patului, cât și pentru tavan și obiecte de decor. Camera este împărțită în zona de odihnă unde am amplasat patul, și zona de joacă, luminoasă și jucăușă, amenajată în aceleași tonuri de roz pal. Tot mobilierul din cameră a fost realizat pe comandă și a fost amplasat astfel încât centrul camerei să rămână cât mai liber.
Una dintre cerințele speciale ale proprietarilor a fost să amenajăm într-o cameră separată un birou pentru două persoane. Pentru acest spațiu am ales nuanțe de bej și gri, iar unul dintre pereți este decorat cu tapet în dungi pentru a oferi dinamism spațiului. Oglinda de pe peretele decorat cu tapet și ferestrele generoase măresc vizual spațiul.
Una dintre cele două băi este amenajată simplu și minimalist, cu finisaje ceramice, însă peretele din zona căzii prezintă finisaje ce imită lemnul, ceea ce oferă un aspect aparte băii. Mobilierul alb, cu mânere frezate, a fost gândit astfel încât să ofere maximum de depozitare. Accentele de lemn prevăzute pe mobilier oferă un aspect grafic și ordonat spațiului.
Cea de-a doua baie este prevăzută cu finisaje ceramice, iar pentru peretele din zona vasului de toaletă am optat pentru plăci ceramice tridimensionale care oferă un aspect spectaculos întregii băi. Pentru un plus de dinamism, peretele din spatele căzii este prevăzut cu plăci ceramice în dungi, în două nuanțe – gri și alb. Și aici am optat pentru mobilier alb cu accente de lemn, oferind maximum de depozitare și funcționalitate.
În final, spațiul amenajat prezintă un decor luminos, actual și primitor. Această amenajare este o dovadă că se pot obține spații de depozitare generoase chiar dacă încăperile sunt mici, secretul stând în tipul de mobilier ales – acesta ar trebui să fie cât mai discret, un mobilier care să devină fundalul perfect pentru întregul spațiu.
Sursa foto: iDecorate