Categories
Design Idei Noutati

Our work: apartament de 90mp amenajat in Bucuresti

Atunci când o familie tânără achiziționează un apartament, își dorește ca ambientul să fie unul cald și primitor, mai ales în condițiile actuale, iar asta înseamnă o multitudine de stiluri de amenajare. Noi am propus pentru un apartament cu 3 camere, cu o suprafață totală de 90mp, o abordare caldă și luminoasă, bazată pe accente cu texturi din lemn. Proprietarii, o familie tânără cu un copil, și-au dorit un ambient actual și cald, un decor funcțional. Deși bucătăria este deschisă către living și hol, am amenajat spațiul astfel încât tot ce este necesar bucătăriei să fie prezent, însă imaginea finală a decorului să nu fie alterată.

Apartament luminos și actual, amenajat in București

Imaginea caldă și primitoare a locuinței se poate observa încă de la intrare. Holul a fost decorat și mobilat astfel încât să vorbească despre un ambient cald, despre lemn. Pe lângă parchetul de lemn și comoda de la intrare, riflajele din lemn continuă texturile și nuanțele lemnului, pe verticală. Ambientul este completat de o bibliotecă generoasă și locuri de depozitare în tonuri de gri, realizate pe comandă.

Bucătăria, deschisă către hol și living, a fost tratată ca un tot unitar, combinația de bază fiind aceeași pe care am mizat și în hol – gri și texturile din lemn. Geamurile mari și înalte permit luminii naturale să inunde spațiul, iar lipsa peretelui de delimitare ne-a permis să instalăm o insulă ca și loc de servit masa. Am creat două zone de blat de lucru și spațiu suficient de depozitare atât în corpurile suspendate cât în cele inferioare. Mobila a fost configurată conform proiectului și realizată la comandă.

Spațiul living-ului este separat de bucătărie și zona holului prin riflaje de lemn. Decorul a fost gândit astfel încât să fie o completare a holului și bucătăriei, astfel am optat pentru combinația de gri cu texturi din lemn. Living-ul are o canapea generoasă și o bibliotecă din lemn, piese alese special pentru acest spațiu. Restul pieselor de mobilier vin să completeze ambientul cald și primitor. Draperiile albe și fotoliul balansoar completează perfect living-ul și imprimă ambientului senzația de spațiu aerisit. Atât șemineul cât și buștenii de lemn amplasați sub bibliotecă adaugă mai multă textură încăperii și întăresc idea de amenajare cu accente de lemn. Tonurile neutre, griul, texturile din lemn, liniile curate și simple predomină în living, iar câteva accente se simt imediat – pernele decorative și plantele verzi.

Pentru dormitorul matrimonial am ales un mobilier realizat pe comandă, combinația de bază în această încăpere fiind alb, gri și texturi din lemn, iar personalizarea s-a realizat cu ajutorul obiectelor de decor. Zona de lucru este mobilată strict necesar și poate servi atât ca birou cât și ca masă de toaletă. Patul este încadrat în corpuri suspendate albe care se continuă cu noptiere suspendate din lemn. Prin nuanța tapițeriei patului s-a introdus în ambient o nouă culoare, roz pal, care completează perfect decorul.

Dormitorul copilului a fost amenajat în alb și texturi din lemn. Mobilierul este simplu, realizat pe comandă îndeplinind atât funcțiunea pentru zona de dormit, cât și pentru zona de joacă. Zona patului a fost personalizată prin culoarea  peretelui – nuanța de verde mentă aleasă completează texturile din lemn și albul patului.

Baia a fost tratată ordonat și simplu, cu finisaje deosebite. Am ales plăci ceramice în tonuri de gri pentru pardoseală și pereți și obiecte sanitare albe. Fiind o baie cu o suprafață destul de mare, am optat și pentru spații de depozitare generoase, în texturi din lemn.

Apartamentul a fost complet modernizat, de la instalații electrice, termice la finisaje și refacerea băilor, iar rezultatul este pe măsura așteptărilor proprietarilor.

Sursa poze: iDecorate