Categories
Design Idei Noutati

Stilul fusion în design-ul interior

Stilul fusion este un amestec între nou și vechi, nuanțe pastelate cu nuanțe tari, candelabre cu spoturi luminoase, linii drepte și linii curbe. Stilul fusion este considerat excentric tocmai pentru că îmbină elemente care sunt atât de diferite, însă rezultatul este unul armonios și plăcut.

Un avantaj al stilului fusion este acela că poate apela la soluții deloc costisitoare pentru a crea un ambient neașteptat. Așadar, o pernă îmbrăcată în catifea sau mătase, o veioză vintage și un covor vechi pot transforma un spațiu simplu într-unul prețios. Acest stil se potrivește în special apartamentelor, fiind mult mai ușor de pus în practică în spațiile mici decât în cazul caselor, spre exemplu. Stilul fusion se potrivește foarte bine persoanelor creative și îndrăznețe pentru că acest stil înseamnă să-ți pui amprenta în decorul spațiului și să te definească perfect.

Armonia și simplitatea guvernează stilul fusion. Toate elementele de decor, texturile, culorile, materialele trebuie să fie în armonie, să se completeze și să se integreze în decor. Stilul fusion este construit din elemente simple, deloc sofisticate, care și-au câștigat valoarea prin calitate și vechime. Spre exemplu, covoarele persane sau draperiile de catifea ori obiectele vintage oferă spațiului stil și se potrivesc de minune într-o încăpere amenajată în stil fusion.

Stilul fusion este caracterizat prin explozie de culoare. Nuanțele specifice acestui stil sunt cele puternice, cele care adaugă spațiului personalitate, dinamică și viață: verde, turquoise, roz, portocaliu, galben, auriu, roșu.

Decorul simplu și rafinat și textilele bogate și prețioase joacă un rol extrem de important în abordarea stilului fusion. Pernele decorative îmbrăcate în catifea sau mătase, covoarele persane frumos întreținute, draperiile generoase din catifea, textilele cu imprimeuri vegetale ori animale pot transforma un spațiu banal într-unul prețios, chiar luxos, cu personalitate. Decorațiunile vintage și antichitățile adaugă un farmec aparte spațiului – o vază mică, un sfeșnic, o veioză vintage sau un ceas vechi de perete.

Stiulul fusion este o abordare deloc complicată, este un stil simplu și confortabil, cu câteva note de prețiozitate. Stilul fusion aduce împreună luxul și simplitatea, două atribute care chiar dacă la prima vedere par imposibil de contopit, ele se completează foarte bine.

Surse foto:Pinterest